RICOH Cloud Connector wordt gedownload

U kunt de nieuwste versie van RICOH Cloud Connector downloaden vanaf het tabblad Connectors in RICOH Account Administration. Download het pakket op de server waar u de toepassing wilt installeren.
Voordat u Cloud Connector downloadt, moet u ervoor zorgen dat aan deze voorwaarden is voldaan:
  • De instellingspagina voor Cloud Connector wordt geopend in een webbrowser. Zorg ervoor dat op het systeem de nieuwste versies van een van deze browsers zijn geïnstalleerd:
    • Mozilla Firefox
    • Google Chrome
    • Microsoft Edge
  • U hebt schrijfrechten op de standaardinstallatielocatie:
    • %ProgramData%\RICOH\Cloud Connector\ voor Windows, of
    • /opt/RICOH/RCC/ voor Linux.
  • Als u een ander installatiepad kiest, moet u controleren of dit pad bestaat en dat u er schrijfrechten voor hebt. Als de map bestaat, moet deze leeg zijn.
RICOH Cloud Connector downloaden:
  1. Log als beheerder in op de server waarop u Cloud Connector wilt installeren.
  2. Log in op RICOH TotalFlow Cloud als gebruiker met toegang tot RICOH Account Administration.
  3. Klik in RICOH Account Administration in het linkerdeelvenster op Connectors.
    U ziet het tabblad Connectors.
    Tabblad Connectors
  4. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina op Downloaden en selecteer Downloaden voor Windows of Downloaden voor Linux, afhankelijk van uw besturingssysteem.
  5. Sla het installatiepakket op in een locatie waar u schrijf- en uitvoeringsrechten hebt. Op Linux downloadt u een archief met de naam ricoh-cloud-connector-linux.gz, dat het uitvoerbare bestand bevat.
    De naam van het gedownloade bestand is:
    • Op Windows: ricoh-cloud-connector-win.exe
    • Op Linux: ricoh-cloud-connector-linux.gz
Voor de RICOH TotalFlow Producer Advanced-abonnementen en proefabonnementen bevat de Windows-versie van RICOH Cloud Connector ook het onderdeel RICOH Printer Connector, die de communicatie met de ondersteunde printers in uw omgeving mogelijk maakt.