De gegevens voorbereiden die nodig zijn voor Afstemming kleurmonster

Selecteer de oorspronkelijke gegevens, scan het kleurmonster en het afgedrukte document op het apparaat, en geef ze weer in het scherm Afstemming kleurmonster.

Opmerking:
  • Druk meer dan één kopie af van de documentgegevens (PDF) en gebruik de kopie die het laatst is afgedrukt.

De gegevens voorbereiden die nodig zijn voor kleurafstemming:

1. Druk de documentgegevens (PDF) af.
    1. Selecteer de printer waarop kleurafstemming moet worden uitgevoerd.
    2. Druk de documentgegevens af met de vereiste afdrukinstellingen.
        Belangrijk:
      • U mag het document niet verkleinen of vergroten tijdens het afdrukken.
  2. Selecteer Afstemming kleurmonster op de computer.Het scherm van RICOH Auto Color Adjuster
    Het scherm Afstemming kleurmonster wordt weergegeven.
      Opmerking:
    • Geef de items van links naar rechts op.
  3. Als u de opgeslagen oorspronkelijke gegevens en het opgeslagen perfecte voorbeeld hebt, laadt u ze.
    1. Om de opgeslagen oorspronkelijke gegevens en het opgeslagen perfecte voorbeeld te laden, selecteert u Laden.
    2. Selecteer in het dialoogvenster Map selecteren de map met de opgeslagen oorspronkelijke gegevens en perfecte voorbeeldgegevens.
    3. Klik op Map selecteren.
      Het originele bestand en het perfecte voorbeeld worden weergegeven in het dialoogvenster Afstemming kleurmonster.
  4. Als u geen opgeslagen perfect voorbeeld hebt, scant u het.
    1. Klik in de sectie Oorspronkelijke gegevens op Bestand selecteren.
    2. Selecteer in het dialoogvenster Originele gegevens selecteren het bestand met de oorspronkelijke gegevens.
        Opmerking:
      • De Fout bij instellen van CMYK-bronprofiel wordt weergegeven wanneer geen profiel is gespecificeerd in CMYK-bron onder Opnieuw afdrukken na kleurafstemming.
      De afbeelding van het geselecteerde bestand wordt weergegeven in het gedeelte Oorspronkelijke gegevens.
    3. Leg het kleurmonster met de te scannen zijde omhoog in de invoerlade van het apparaat. Het kleurmonster op de lade plaatsen
    4. Selecteer in het gedeelte Perfect voorbeeld het papierformaat van uw afgedrukte kleurmonster.
    5. Als u Aangepast formaat heeft geselecteerd, voert u de papierlengte (richting van subscan) in bij Subscan.Het papierformaat selecteren
        Belangrijk:
      • Er kan een papierstoring optreden als u een papierformaat selecteert dat verschilt van het papierformaat van het perfecte voorbeeld dat u wilt scannen.
    6. Selecteer Scannen in het gedeelte Perfect voorbeeld.
      Wanneer de scan klaar is, wordt de gescande afbeelding weergegeven in het gedeelte Perfect voorbeeld.
  5. Leg het afgedrukte document met de te scannen zijde naar boven in het apparaat.
      Opmerking:
    • Als u meer dan één kopie heeft afgedrukt van de documentgegevens (PDF), gebruikt u de kopie die het laatst is afgedrukt.
  6. Geef in de sectie Voor kleurafstemming het papierformaat van het afgedrukte origineel op. Als u Aangepast formaat heeft opgegeven, voert u de papierlengte (richting van subscan) in bij Subscan.Het formaat van het origineel opgeven vóór kleurafstemming
      Belangrijk:
    • Er kan een papierstoring optreden als u een papierformaat selecteert dat verschilt van het papierformaat van het origineel dat u wilt scannen.
  7. Selecteer Scannen in het gedeelte Voor kleurafstemming.
    Wanneer de scan klaar is, wordt de gescande afbeelding weergegeven in het gedeelte Voor kleurafstemming.
  8. Ga verder met de stappen voor het maken van een profiel.