Het gebied en de richting opgeven

Wanneer u kleuren gaat afstemmen op de pagina's in opgelegde documentgegevens die voor elke pagina afzonderlijk worden afgedrukt, moet u hetzelfde gebied en dezelfde richting opgeven voor alle pagina's om de kwaliteit van het reproduceren van kleuren te verbeteren. Geef ook het gebied op voor het uitlijnen van de positie wanneer Uitlijningsfout verschijnt.

Het gebied en de richting opgeven:

1. Druk de documentgegevens (PDF) af.
    1. Selecteer de printer waarop kleurafstemming moet worden uitgevoerd.
    2. Druk de documentgegevens af met de vereiste afdrukinstellingen.
        Belangrijk:
      • U mag het document niet verkleinen of vergroten tijdens het afdrukken.
  2. Klik op de computer op Afstemming kleurmonster.Het scherm van RICOH Auto Color Adjuster
    Het scherm Afstemming kleurmonster wordt weergegeven.
      Opmerking:
    • Geef de items van links naar rechts op.
  3. Als u de opgeslagen oorspronkelijke gegevens en het opgeslagen perfecte voorbeeld hebt, laadt u ze.
    1. Om de opgeslagen oorspronkelijke gegevens en het opgeslagen perfecte voorbeeld voor het gespecificeerde gebied te laden, selecteert u Laden.
    2. Selecteer in het dialoogvenster Map selecteren de map met de opgeslagen oorspronkelijke gegevens en perfecte voorbeeldgegevens.
    3. Klik op Map selecteren.
      Het gespecificeerde gebied van het originele bestand en het gespecificeerde gebied van het perfecte voorbeeld worden weergegeven in het dialoogvenster Afstemming kleurmonster.
  4. Als u geen opgeslagen perfect voorbeeld voor het gespecificeerde gebied hebt, scant u het.
    1. Klik in de sectie Oorspronkelijke gegevens op Bestand selecteren.
    2. Selecteer in het dialoogvenster Originele gegevens selecteren het bestand met de oorspronkelijke gegevens.
      De afbeelding van het geselecteerde bestand wordt weergegeven in het gedeelte Oorspronkelijke gegevens.
    3. Klik in de sectie Oorspronkelijke gegevens op Gebied opgeven.
    4. Als u de richting van de afbeelding wilt wijzigen, klikt u op 90° CCW of 90° CW.
    5. Klik in een hoek van het op te geven gebied en sleep diagonaal om het gebied te specificeren.Het gebied specificeren
      Een blauwe rechthoek geeft het gebied aan.
    6. Klik op OK.
      De afbeelding van het gebied en de richting die zijn opgegeven in Oorspronkelijke gegevens wordt weergegeven.
    7. Leg het kleurmonster met de te scannen zijde omhoog in de invoerlade van het apparaat. Het kleurmonster op de lade plaatsen
    8. Selecteer in het gedeelte Perfect voorbeeld het papierformaat van uw afgedrukte kleurmonster. Als u Aangepast formaat heeft geselecteerd, voert u de papierlengte (richting van subscan) in bij Subscan.Het papierformaat van het kleurmonster opgeven
        Belangrijk:
      • Er kan een papierstoring optreden als u een papierformaat selecteert dat verschilt van het papierformaat van het perfecte voorbeeld dat u wilt scannen.
    9. Selecteer Scannen in het gedeelte Perfect voorbeeld.
      Wanneer het scannen klaar is, wordt de afbeelding die overeenkomt met het gebied dat is geselecteerd in Oorspronkelijke gegevens weergegeven in Perfect voorbeeld.
    10. Als u het geselecteerde gebied van de afbeelding wilt wijzigen, klikt u op Gebied opgeven in het gedeelte Perfect voorbeeld en selecteert u het gebied opnieuw. Gebruik dezelfde procedure zoals beschreven in stap , substap 4.4 t/m 4.6.
  5. Leg het afgedrukte document met de te scannen zijde naar boven in het apparaat.
  6. Selecteer in het gedeelte Voor kleurafstemming het papierformaat van het afgedrukte origineel. Als u Aangepast formaat heeft geselecteerd, voert u de papierlengte (richting van subscan) in bij Subscan.
      Belangrijk:
    • Er kan een papierstoring optreden als u een papierformaat selecteert dat verschilt van het papierformaat van het origineel dat u wilt scannen.
  7. Klik in de sectie Voor kleurafstemming op Scannen.
    Wanneer het scannen klaar is, wordt de afbeelding die overeenkomt met het gebied dat is geselecteerd in Oorspronkelijke gegevens weergegeven in Voor kleurafstemming.
  8. Als u het geselecteerde gebied van de afbeelding wilt wijzigen, klikt u op Gebied opgeven in Voor kleurafstemming en selecteert u het gebied opnieuw. Gebruik dezelfde procedure zoals beschreven in stap , substap 4.4 t/m 4.6.
  9. Ga verder met de stappen voor het maken van een profiel.