Hotfolders aanmaken

U kunt hotfolders maken in RICOH Account Administration, op het tabblad Hotfolders.
Voordat u hotfolders maakt, moet u het volgende doen:
  • Zorg ervoor dat uw gebruiker een Beheerder-rol heeft in RICOH Account Administration.
  • Installeer en configureer RICOH Cloud Connector.
  • Maak een map aan op een computer waartoe RICOH Cloud Connector toegang heeft. De map moet in het netwerk worden gedeeld met lees/schrijftoegang.
  1. Klik in het linkerdeelvenster op Hotfolders.
    U ziet het tabblad Hotfolders:
  2. Klik rechtsboven op de pagina op Hotfolder toevoegen.
    U ziet het dialoogvenster Hotfolder toevoegen:
    Dialoogvenster Hotfolder toevoegen
  3. Typ de naam van de hotfolder, een beschrijving met nuttige informatie over de hotfolder en de locatie van de map die u hebt gemaakt.
  4. Als de hotfolderlocatie al verbonden is met een printer, selecteert u de optie Hotfolder printer en selecteert u vervolgens de digitale front-end en het printermodel. Op deze manier kunnen taken rechtstreeks naar een printer of digitale frontend worden gestuurd.
      Belangrijk:
    • Om deze functie te kunnen gebruiken, moet eerder een hotfolder met een printer zijn verbonden. Raadpleeg de printerdocumentatie voor meer informatie.
    • Hotfolders kunnen niet met alle printers worden gebruikt. De lijst Printermodel is afhankelijk van het digitale front-end dat u hebt geselecteerd.
  5. Klik op OK.
  6. Als u meerdere instanties van RICOH Cloud Connector hebt, selecteert u de instantie die u wilt gebruiken met de hotfolder in het dialoogvenster RICOH Cloud Connector installeren en klikt u op OK.
    Belangrijk:
  • Als een cloudconnector wordt losgekoppeld of verwijderd, worden de bijbehorende hotfolders losgekoppeld.

Als u een nieuwe RICOH Cloud Connector-instantie registreert, wordt de nieuwe instantie automatisch gekoppeld aan de hotfolders waaraan niet langer een cloudconnector is toegewezen.

• Als u automatiseringen hebt die taken naar hotfolders sturen en die hotfolders worden losgekoppeld, krijgen de taken de status Fout.