Printers toevoegen

U kunt verbinding maken met printers die on-premises in uw lokale netwerk worden uitgevoerd door ze op het tabblad Printers toe te voegen in RICOH Account Administration. De geconfigureerde printers zijn vervolgens beschikbaar in RICOH TotalFlow Producer, in het deelvenster Printers.
Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar met een RICOH TotalFlow Producer Advanced-abonnement of proefabonnement en hiervoor moet RICOH Cloud Connector met het onderdeel RICOH Printer Connector worden geïnstalleerd. Het onderdeel RICOH Printer Connector is alleen beschikbaar in de Windows-versie van RICOH Cloud Connector.
Voordat u printers toevoegt, moet u:
  • Zorg ervoor dat uw gebruiker een Beheerder-rol heeft in RICOH Account Administration.
  • Installeer en configureer RICOH Cloud Connector met het onderdeel RICOH Printer Connector.
  • Zorg ervoor dat de printer correct is aangesloten op het netwerk. Zie de printerdocumentatie voor meer informatie over het verbinden van een printer met een netwerk.
U voegt als volgt een printer toe:
  1. Klik in het linkerdeelvenster op Printers.
    U ziet het tabblad Printers:tabblad Printers
  2. Klik rechtsboven op de pagina op Printer toevoegen.
    U ziet het dialoogvenster Printer toevoegen:dialoogvenster Printer toevoegen
  3. Geef onder Printerinformatie een printernaam op en configureer de vereiste instellingen om verbinding met de printer te maken.

De beschikbare instellingen zijn afhankelijk van de printertaal.

Klik voor meer details over een bepaalde instelling op de knop om de help voor het veld op het scherm weer te geven.

4. Selecteer onder SNMP-instellingen een SNMP-versie en configureer de vereiste instellingen.

Zorg ervoor dat SNMP op de printer is ingeschakeld en dat alle SNMP-instellingen die u opgeeft, overeenkomen met de bijbehorende printerinstellingen. De SNMP-sectie is alleen beschikbaar voor printers die gebruikmaken van de printertaal PostScript of PDF/JDF.

Klik voor meer details over een bepaalde instelling op de knop om de help voor het veld op het scherm weer te geven.

5. Klik op OK.
  6. Als u meerdere instanties van RICOH Cloud Connector hebt, selecteert u de instantie die u wilt gebruiken om te communiceren met de printer in het dialoogvenster RICOH Cloud Connector installeren en klikt u op OK.
    Belangrijk:
  • Als een cloudconnector wordt losgekoppeld of verwijderd, worden de bijbehorende printers ook losgekoppeld. Als u een nieuwe instantie van RICOH Cloud Connector registreert, wordt de nieuwe instantie automatisch gekoppeld aan de printers waaraan niet langer een cloudconnector is toegewezen.
  • Als u automatiseringen hebt die taken naar printers sturen en die printers worden losgekoppeld, krijgen de taken de status Fout.

Gebruikers met de rol van Taakbeheerder kunnen ook printers toevoegen vanuit het paneel Printers in RICOH TotalFlow Producer.