Het taakbestand in de PDF Editor bekijken

Met een abonnement op RICOH TotalFlow Producer Advanced of een proefabonnement kunnen gebruikers met de rol van Taakindiener of Taakindiener & kijker PDF-taakbestanden bekijken in de PDF Editor. Met de PDF Editor kunnen ze ook tekeningen en opmerkingen toevoegen of de zoekfunctie gebruiken.
Opmerking: Gebruikers met de rol van Taakindiener kunnen alleen de bestanden in hun eigen taken bekijken.
Een taakbestand bekijken:
  1. Klik in de tabel Taken of Bestellingen met de rechtermuisknop op een PDF-taak en selecteer Weergeven....
    De PDF Editor wordt geopend.PDF Editor
  2. Gebruik de weergavetoetsen aan de linkerkant van de werkbalk om door het bestand te navigeren en de weergave- en lay-outinstellingen aan te passen.
  3. Een tekening toevoegen:
    1. Klik op , het pictogram Tekenen.
      Onder de hoofdwerkbalk verschijnt een optiebalk.
    2. Stel de kleur, vulkleur, ondoorzichtigheid, lijndikte en mengmodus in.
    3. Gebruik de muis om de tekening op de pagina toe te voegen.
    4. Als u een notitie aan de tekening wilt toevoegen, selecteert u de tekening door erop te klikken en klikt u vervolgens op , het pictogram Notitie, rechts op de optiebalk.
    5. Als u de tekening wilt verwijderen, selecteert u de tekening door erop te klikken en klikt u vervolgens op , het pictogram Verwijderen, rechts op de optiebalk.
  4. U kunt als volgt een opmerking toevoegen:
    1. Klik op , het pictogram Opmerking.
    2. Klik op de PDF-pagina om de positie van het commentaar in te stellen, voer dan de tekst in het vak in en klik op , de knop Commentaar.
    3. Om een commentaar te beantwoorden, klikt u op het commentaarsymbool in de PDF, voert u het antwoord in het vak in en klikt u op , de knop Beantwoorden.
    4. Om de opmerking te bewerken of te verwijderen, klikt u op het opmerkingsymbool in de PDF en vervolgens op , het pictogram Meer opties, naast de opmerking en selecteert u Inhoud bewerken of Verwijderen.
  5. Als u het document wilt zoeken, klikt u op , het pictogram Document doorzoeken, en voert u de tekst die u wilt zoeken in.