Opmerkingen en notities aan een PDF-bestand toevoegen

Met PDF Editor kunt u opmerkingen en notities toevoegen aan PDF-bestanden.
U kunt als volgt opmerkingen en notities aan een PDF-bestand toevoegen:
  1. Open de tabel RICOH TotalFlow Producer Taken.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een PDF-taak en selecteer PDF weergeven en bewerken....
    De PDF Editor wordt geopend.
  3. U kunt als volgt een opmerking toevoegen:
    1. Klik op , het pictogram Opmerking, op de werkbalk.
    2. Klik op de PDF-pagina om de positie van het commentaar in te stellen, voer dan de tekst in het vak in en klik op , de knop Commentaar.
    3. Om een commentaar te beantwoorden, klikt u op het commentaarsymbool in de PDF, voert u het antwoord in het vak in en klikt u op , de knop Beantwoorden.
    4. Om de opmerking te bewerken of te verwijderen, klikt u op het opmerkingsymbool in de PDF en vervolgens op , het pictogram Meer opties, naast de opmerking en selecteert u Inhoud bewerken of Verwijderen.
  4. Voeg als volgt een opmerking toe aan een gemarkeerde tekst:
    1. Selecteer de tekst die u wilt annoteren.
      Er verschijnt een menu met opties voor markeren, doorhalen, onderstrepen, kronkelende onderstreping, opmerkingen toevoegen of redigeren:
    2. Klik op , het pictogram Opmerking.
  5. Voeg als volgt een notitie met een object in:
    1. Voeg een object in, zoals een afbeelding, handtekening, tekening of vorm.
    2. Klik op het object op de pagina om het te selecteren.
    3. Om een notitie voor het object toe te voegen, klikt u op , het pictogram Notitie, rechts op de optiebalk.
    4. Om een notitie te verwijderen, klikt u op het notitiesymbool in de PDF en vervolgens op , de knop Wissen, rechtsonder in de notitie.