Tekst in een PDF-bestand markeren

U kunt een tekst markeren, doorhalen, onderstrepen of kronkelend onderstrepen.
Om tekst in een PDF-bestand te markeren, kunt u het markeerhulpprogramma of het annotatiemenu gebruiken.
  1. Open de tabel RICOH TotalFlow Producer Taken.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een PDF-taak en selecteer PDF weergeven en bewerken....
    De PDF Editor wordt geopend.
  3. U gebruikt het markeerhulpprogramma als volgt:
    1. Klik op de pijl omlaag naast , het tekenpictogram, en selecteer vervolgens Vrije vorm markeren of Tekstmarkeerder.
      Onder de hoofdwerkbalk verschijnt een nieuwe optiebalk.
    2. Kies uit de beschikbare markeeropties:
      • Kleur
      • Vulkleur
      • Ondoorzichtigheid
      • Dikte
      • Mengmodus
    3. Gebruik de muis om de markeerstift aan te brengen.
    4. Om de tekening uit te wissen, klikt u op de pijl omlaag naast , het tekenpictogram, en selecteert u Gum. Gebruik de muis om de markeerstift te wissen.
  4. Om het annotatiemenu te gebruiken:
    1. Selecteer de tekst die u wilt markeren.
      Er verschijnt een menu met opties voor markeren, doorhalen, onderstrepen, kronkelende onderstreping of redigeren:
    2. Om de geselecteerde tekst te markeren, klikt u op een van de pictogrammen op de optiebalk.
  5. Om de markeeropties te openen, klikt u op de gemarkeerde tekst.
    Onder de hoofdwerkbalk verschijnt een nieuwe optiebalk.
  6. Kies uit de beschikbare markeeropties:
    • Kleur
    • Ondoorzichtigheid
    • Mengmodus
  7. Om een notitie te verwijderen, klikt u op de notitie en vervolgens op , het pictogram Prullenbak rechts op de optiebalk.