Inhoud in een PDF-bestand verbergen door middel van redactie

Als u inhoud in documenten wilt verbergen, kunt u eenvoudig tekst of gebieden uit het PDF-bestand verbergen voordat u deze afdrukt.
Verberg als volgt inhoud in een PDF-bestand door te redigeren:
  1. Open de tabel RICOH TotalFlow Producer Taken.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een PDF-taak en selecteer PDF weergeven en bewerken....
    De PDF Editor wordt geopend.
  3. Blader omlaag in de PDF naar de tekst die u wilt verbergen.
  4. Klik op , het pictogram Tekstredactie.
    De menubalk Redactie wordt weergegeven.
  5. Pas een van de beschikbare opties toe:
    • Vulkleur, als u wilt dat de bewerkte tekst met een bepaalde kleur wordt gevuld. De standaardvulkleur is zwart.
    • Overlaytekst, als u tekst wilt aanbrengen over het bewerkte gebied. Typ de tekst in het veld en kies dan de Tekstkleur.
    • Contourkleur
    • Tekst herhalen, als u wilt dat dezelfde tekst herhaaldelijk wordt toegepast over het bewerkte gebied.
    • Contourkleur
    • Ondoorzichtigheid
  6. Selecteer het gebied dat u wilt verbergen.
  7. Om de door u gedefinieerde bewerkingen op te slaan, klikt u op Redacties toepassen.
  8. Om de redacties die u hebt gedefinieerd te verwijderen, klikt u op en vervolgens op Verwijderen.
  9. Klik op OK.