Automatiseringen maken

Gebruik Automatiseringen om repetitieve handmatige taken te verminderen en de bestelwerking te versnellen door gebruik te maken van aangepaste workflows die automatisch worden uitgevoerd wanneer zich een trigger voordoet.
U kunt een nieuwe automatisering maken of een bestaande automatisering hergebruiken.
Een nieuwe automatisering maken:
  1. Klik in het linkerdeelvenster op Automatiseringen.
    De pagina Automatiseringen wordt geopend.

Als er al andere automatiseringen bestaan, worden deze weergegeven in de tabel Automatiseringen.

2. Klik op Automatisering maken.
  3. Typ een naam waarmee u de automatisering kunt identificeren.
  4. Selecteer de toepassing die deze automatisering gebruikt.
  5. Klik op Verdergaan.
  6. Selecteer onder Trigger een gebeurtenis die ervoor zorgt dat de automatisering de huidige taak of bestelling evalueert om te bepalen of er een actie moet worden uitgevoerd en klik vervolgens op Verdergaan.
    Wanneer een klant bijvoorbeeld een taak via e-mail indient, is de triggergebeurtenis dat er een taak is ontvangen.
      Belangrijk:
    • Met gebeurtenissen voor het wijzigen van de status worden de gedefinieerde acties alleen geactiveerd wanneer de gebruiker de taak- of orderstatus handmatig wijzigt. Automatische statuswijzigingen kunnen niet worden gebruikt in automatiseringen en hiermee worden niet de gedefinieerde acties geactiveerd.
    • Met gebeurtenissen voor het wijzigen van het kenmerk worden de gedefinieerde acties alleen geactiveerd wanneer de gebruiker de kenmerken van de taak of order handmatig wijzigt in de dialoogvensters Taak bewerken of Bestelling maken.
  7. Geef onder Voorwaarden de criteria op waaraan de automatisering moet voldoen om de actie uit te voeren die u in de volgende stap specificeert:
    1. Selecteer:
      • Alle zijn waar als aan alle criteria moet worden voldaan.
      • Een of meer zijn waar als aan een van criteria moet worden voldaan.
    2. Selecteer of typ een waarde in elk van de drie velden om de voorwaarden te definiëren. Kies een instelling uit de eerste lijst, dan een operator uit de tweede lijst en dan een waarde uit de derde lijst.

De drie velden zijn onderdelen van elke voorwaarde: een kenmerk, een waarde en de comparator daartussen. De comparators veranderen op basis van het kenmerk dat u kiest. De comparators voor getallen zijn bijvoorbeeld anders dan de comparators voor tekst. De comparator en de waarde die u kiest, hangen af van hetgeen u door de automatisering wilt laten controleren.

Selecteer bijvoorbeeld Ingediend door in de lijst met kenmerken en is in de lijst met comparators in het midden. In het waardenveld aan de rechterkant wordt de lijst met klanten ingevuld. Vervolgens kunt u een ervan kiezen.
      Of als u Klant selecteert in de lijst met kenmerken en contains in de lijst met comparators, kan het veld Waarden worden bewerkt en kunt u een deel van een klantnaam typen.
    3. Om meer voorwaarden toe te voegen, klikt u op , de knop Voorwaarde toevoegen. Om een voorwaarde te verwijderen, klikt u op, de knop Voorwaarde verwijderen.
    4. Wanneer u alle voorwaarden hebt toegevoegd, klikt u op Verdergaan.
  8. Specificeer onder Acties de acties die plaatsvinden wanneer aan de voorwaarden is voldaan.
    Kies bijvoorbeeld Status van taken wijzigen in in het linkerveld en Klaar voor productie in het rechterveld.
    Of kies Verzenden naar hotfolder in het linkerveld en selecteer of typ de naam van een reeds gedefinieerde hotfolder in het rechterveld.
  9. Klik zodra u klaar bent met het definiëren van de automatiseringsdetails op OK.
De automatisering wordt weergegeven in de tabel Automatiseringen.

Standaard is de automatiseringsstatus Uit wanneer u deze maakt. Klik op Uit en schakel de knop Ingeschakeld in om de automatisering in te schakelen.