Voorbeeldautomatiseringen maken

Hieronder vindt u een paar voorbeelden van automatiseringen die u kunt maken.
U wilt bijvoorbeeld een automatisering maken voor het volgende:
  • De status van taken wijzigen in Verzonden wanneer de taken zijn voltooid
    1. Open het dialoogvenster Automatisering maken.
    2. Voer een naam in het veld Naam in.
    3. Selecteer RICOH TotalFlow Producer onder Toepassing.
    4. Stel de automatisering Trigger in op Taakstatus is gewijzigd.
    5. Definieer de voorwaarden waaraan moet worden voldaan voordat de geautomatiseerde actie wordt uitgevoerd:
      1. Geef op of aan alle voorwaarden of slechts aan één voorwaarde moet worden voldaan om de actie uit te voeren.
      2. Kies het kenmerk Status, de comparator is en de waarde Voltooid.
      3. Kies als tweede voorwaarde Ingediend door in de lijst met kenmerken en is in de lijst met comparators in het midden. In het waardenveld aan de rechterkant wordt de lijst met klanten ingevuld. Vervolgens kunt u een ervan kiezen.
    6. Definieer de actie die automatisch moet worden uitgevoerd:
      1. Selecteer de actie Status van taken wijzigen in.
      2. Selecteer voor de taakstatus de waarde Verzonden in de lijst met statuswaarden.
    Wanneer de gebeurtenis Taakstatus is gewijzigd plaatsvindt, controleert de automatisering de voorwaarden en als aan een of alle voorwaarden wordt voldaan, wordt de status van de taak gewijzigd in Verzonden.
    Belangrijk: Met gebeurtenissen voor het wijzigen van de status worden de gedefinieerde acties alleen geactiveerd wanneer de gebruiker de taakstatus handmatig wijzigt. Automatische statuswijzigingen kunnen niet worden gebruikt in automatiseringen en hiermee worden niet de gedefinieerde acties geactiveerd.
  • Taken naar een bepaalde printer sturen als de kenmerken van de taak overeenkomen met de mogelijkheden van de printer
    Opmerking: Zorg ervoor dat de printers die u wilt gebruiken al zijn aangemaakt in Account Administration en dat ze zijn ingeschakeld en klaar zijn om taken te ontvangen.
    1. Open het dialoogvenster Automatisering maken.
    2. Voer een naam in het veld Naam in.
    3. Selecteer RICOH TotalFlow Producer onder Toepassing.
    4. Stel de automatisering Trigger in op Taakkenmerk is gewijzigd.
    5. Definieer de voorwaarden waaraan moet worden voldaan voordat de geautomatiseerde actie wordt uitgevoerd:
      1. Selecteer Pagina's in de lijst met kenmerken en kleiner dan in de lijst met comparators. Typ in het waardenveld het hoogste aantal pagina's dat de taak mag hebben om te voldoen aan de mogelijkheden van de printer.
      2. Kies als tweede voorwaarde Kleur in de lijst met kenmerken en is in de lijst met comparators in het midden. Selecteer een van de kleuropties in het waardenveld.
    6. Definieer de actie die automatisch moet worden uitgevoerd:
      1. Selecteer de actie Verzenden naar printer.
      2. Kies in de lijst met beschikbare printers aan de rechterkant een printer die overeenkomt met de kenmerken van de taak.
    Wanneer de gebeurtenis Taakkenmerk is gewijzigd plaatsvindt, controleert de automatisering de voorwaarden en als aan een of alle voorwaarden wordt voldaan, wordt de taak naar de gedefinieerde printer verzonden.
    Belangrijk: Met gebeurtenissen voor het wijzigen van het kenmerk worden de gedefinieerde acties alleen geactiveerd wanneer de gebruiker de kenmerken van de taak handmatig wijzigt in de dialoogvensters Taak bewerken of Bestelling maken.
  • Orderstatus wijzigen in Prepress vereist wanneer klant deze indient
    1. Open het dialoogvenster Automatisering maken.
    2. Voer een naam in het veld Naam in.
    3. Selecteer RICOH TotalFlow Producer onder Toepassing.
    4. Stel de automatisering Trigger in op Bestelling ontvangen.
    5. Definieer de voorwaarden waaraan moet worden voldaan voordat de geautomatiseerde actie wordt uitgevoerd:
      1. Geef op of aan alle voorwaarden of slechts aan één voorwaarde moet worden voldaan om de actie uit te voeren.
      2. Kies het kenmerk Klant, selecteer de comparator is en selecteer vervolgens een klant in de lijst aan de rechterkant.
    6. Definieer de actie die automatisch moet worden uitgevoerd:
      1. Selecteer de actie Bestellingsstatus wijzigen in.
      2. Selecteer voor de taakstatus de waarde Prepress vereist in de lijst met statuswaarden.
    Wanneer een bestelling wordt ontvangen van de opgegeven klant, verandert de orderstatus in Prepress vereist.