RICOH Supervisor Data Collector downloaden en installeren op Linux

U moet de RICOH Supervisor Data Collector-toepassing installeren om te beginnen met het bewaken en verzamelen van gegevens afkomstig van uw printers. Als een data collector niet beschikbaar is, wordt de pagina Data Collector installeren om printergegevens op te halen weergegeven.
U kunt RICOH Supervisor Data Collector als volgt downloaden en installeren op Linux:
  1. Op de pagina Data Collector installeren om printergegevens te verkrijgen bereidt u de installatie van RICOH Supervisor Data Collector voor om verbinding te maken met uw printer en klikt u op Volgende.
    RICOH Supervisor Data Collector installeren
  2. Controleer de computervereisten en klik op Volgende.
    RICOH Supervisor Data Collector installeren
  3. Schakel de poorten in die u moet openen en klik op Volgende.
    RICOH Supervisor Data Collector installeren
  4. Controleer de URL's die op de witte lijst moeten worden weergegeven in uw firewall om toegankelijk te zijn voor de Data Collector. Klik op Volgende.
    RICOH Supervisor Data Collector installeren
  5. Klik op de pagina Data Collector downloaden en installeren op Data Collector voor Linux downloaden of klik hier voor Windows.
    RICOH Supervisor Data Collector downloaden
  6. Sla het installatiebestand op uw computer op.
    De procedure voor het opslaan van het bestand hangt af van de webbrowser.
  7. Voer de opdracht uit:
    chmod 777 DC*.bin
  8. Open het installatieprogramma als hoofdmap met de opdracht:
    sudo ./DC-*.bin
  9. Wanneer het installatieprogramma wordt weergegeven, selecteert u een taal en klikt u op OK.
  10. Klik in het dialoogvenster Welkom op Volgende.
  11. In het dialoogvenster Licentieovereenkomst:
    1. Lees de licentieovereenkomst.
    2. Klik op Ik accepteer de voorwaarden van de licentieovereenkomst.
    3. Klik op Volgende.
  12. In het dialoogvenster Koppelingsmap:
    1. Geef op waar u de productkoppelingen wilt maken.
    2. Klik op Volgende.
  13. In het dialoogvenster Proxy-instellingen:
    1. Controleer de informatie en werk deze indien nodig bij. Het installatieprogramma probeert automatisch de proxyconfiguratie van uw systeem te detecteren.
    2. Klik op Volgende.
  14. In het dialoogvenster Regio kiezen:
    1. Selecteer de regio waarin de gegevens worden opgeslagen.
      Als uw regio niet bereikbaar is, moet u controleren of toegang tot de regio-URL niet wordt geblokkeerd door de proxy- of firewallinstellingen:
      • Verenigde Staten: https://datacollector.app-ricohsoftware.com/account-details.json
      • Europa: https://datacollector.app-ricohsoftware.eu/account-details.json
    2. Klik op Volgende.
  15. In het dialoogvenster Poorten configureren:
    1. Voer de poortnummers in voor de RICOH Supervisor Data Collector-webserver en de databaseserver. U kunt het standaardpoortnummer wijzigen als u de poort al gebruikt.
    2. Klik op Volgende.
  16. In het dialoogvenster Samenvatting:
    1. Bekijk de informatie die u hebt opgegeven.
    2. Klik op Vorige om terug te gaan en de opgegeven informatie te bewerken.
    3. Klik op Installeren om door te gaan.
  17. Nadat de installatie is voltooid, schakelt u het selectievakje RICOH Supervisor - Data Collector openen in om de toepassing te openen.
  18. Klik op Gereed om het installatieprogramma te sluiten.
      Opmerking:
    • De standaardinstallatielocatie, /opt/RICOH/DataCollector, kan niet worden gewijzigd.
    • De opdrachten van SupervisorWeb-service zijn:
      sudo systemctl start SupervisorWeb
      sudo systemctl stop SupervisorWeb
      sudo systemctl restart SupervisorWeb
      sudo systemctl status SupervisorWeb
    • Als de opdrachten van de SupervisorWeb-service na de installatie niet worden herkend, herstart u de Linux-server.

Wanneer u RICOH Supervisor Data Collector upgradet, wordt u gevraagd de computer opnieuw op te starten. Klik op Opnieuw opstarten.

Als RICOH Supervisor Data Collector niet kan worden opgestart nadat de computer opnieuw is opgestart, opent u het uitvoerbare bestand Installatie wijzigen, voert u Repareren uit en start u de computer opnieuw op.

U kunt RICOH Supervisor Data Collector ook repareren met de opdrachtregeloptie.

Voer de opdracht uit:

./'Change Installation' -i silent -repair