Generic SNMP Printer

Gebruik dit printertype voor RICOH-printers of andere printers waarvoor SNMP (Simple Network Management Protocol) is ingeschakeld en MIB (Management Information Base) correct is geïmplementeerd. Dit printertype verschaft uitsluitend printerinformatie.

Zie Verzamelde gegevens voor meer informatie over de gegevens die door dit printertype worden verzameld.

Het dialoogvenster van New Printer - Generic SNMP Printer

Selecteer de SNMP-versie (Simple Network Management Protocol) om een verbinding tot stand te brengen tussen de data collector en de gegevensbron. De volgende SNMP-versies zijn beschikbaar:

SNMP v1/v2

Selecteer deze optie als u gegevens wilt verzamelen van SNMP v1/v2-printers. Zorg ervoor dat SNMP op de printer is ingeschakeld. Als u SNMP v1/v2 selecteert, moet u de instelling voor Read Community Name opgeven.

Read Community Name
Hier staat de naam van de SNMP-community waar de printer onderdeel van is. Deze waarde moet overeenkomen met de SNMP-communitynaam die is ingesteld op de fysieke printer.
SNMP v3

Selecteer deze optie als u gegevens wilt verzamelen van SNMPv3-printers. Gebruik SNMP v3 voor RICOH-printers of andere printers waarvoor SNMP v3 is ingeschakeld en een correct geïmplementeerde MIB voor printers. Zorg ervoor dat SNMP op de printer is ingeschakeld. Als u SNMP v3 selecteert, moet u de instellingen voor Username, Context Name en Security Level opgeven.

Username
Hier staat de naam van de gebruiker waarvoor de melding wordt verwisseld. De waarde die in dit veld wordt ingevoerd, moet overeenkomen met de gebruikersnaam die is ingesteld op de printer.
Context Name
Hier wordt de SNMP v3-contextnaam opgegeven die op het apparaat is gedefinieerd. De waarde die in dit veld wordt ingevoerd, moet overeenkomen met de contextnaam die is ingesteld op de printer.

Deze instelling is optioneel.

Security Level
Geeft het SNMP v3-beveiligingsniveau aan:
  • Minimum: zonder verificatie en privacy.

• Medium: met verificatie, zonder privacy.

• Maximum: met verificatie en privacy.

De volgende informatie is vereist als u het niveau Maximum wilt gebruiken:

Authentication Type
Hier wordt het verificatieprotocol opgegeven voor het versleutelen en decoderen van berichten die tussen de gegevensverzamelaar en de printer zijn uitgewisseld:
  • MD5: verificatieprotocol HMAC-MD5-96

• SHA: verificatieprotocol HMAC-SHA-96

Het opgegeven verificatietype moet overeenkomen met de printerinstellingen.

Authentication Password
Hier wordt het wachtwoord bepaald voor de versleuteling van communicatie. De waarde die in dit veld wordt ingevoerd, moet overeenkomen met het wachtwoord dat is ingesteld op de printer.
Privacy Type
Hier wordt het type privacyprotocol opgegeven tussen de data collector en de printer:
  • DES: de DES (Data Encryption Standard) gebruikt een 56-bits sleutel voor elk 64-bits gegevensblok.
  • AES-128: de AES (Advanced Encryption Standard) gebruikt een 128-bits sleutel voor een vaste blokgrootte van 128 bit.
  • AES-192: de AES (Advanced Encryption Standard) gebruikt een 192-bits sleutel voor een vaste blokgrootte van 128 bit.
  • AES-256: de AES (Advanced Encryption Standard) gebruikt een 256-bits sleutel voor een vaste blokgrootte van 128 bit.

Het opgegeven privacytype moet overeenkomen met de printerinstellingen.

Privacy Password

De privacysleutel die gebruikt wordt voor het privacyprotocol. Het privacywachtwoord dat in dit veld wordt ingevoerd, moet overeenkomen met het privacywachtwoord dat is ingesteld op de printer.

Opmerking: Voor het op de juiste manier weergeven van printergegevens zoals taaknamen wanneer RICOH Supervisor Data Collector informatie via SNMP ontvangt, moet u controleren of de waarde die voor de optie Printer Character Set is ingesteld, overeenkomt met de taalinstellingen die op de printer zijn geconfigureerd. Raadpleeg de printerdocumentatie voor meer informatie.