Als er zich een probleem voordoet

In dit hoofdstuk vindt uitleg over en mogelijke oplossingen voor problemen die zich kunnen voordoen.

Kan niet inloggen

Zorg ervoor dat u uw e-mailadres en wachtwoord correct invoert. Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig.

Als u uw wachtwoord bent vergeten, klikt u op Wachtwoord vergeten op de inlogpagina en volgt u de vereiste stappen. Nadat u het e-mailadres opgeeft voor uw account, ontvangt u een verificatiecode waarmee u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen.

De inhoud van de gebruikersinterface wordt niet correct weergegeven.

De webpagina werd niet correct geladen. Wis de webbrowsercache en laad de pagina opnieuw.

Raadpleeg de documentatie van uw browser voor het wissen van de cache en het opnieuw laden van een pagina.

Geen toegang tot RICOH Supervisor via Google Chrome

Om toegang te krijgen tot RICOH Supervisor via Google Chrome moet u cookies van derden inschakelen voor het domein app-ricohsoftware waarin uw instantie van RICOH Supervisor wordt uitgevoerd.

Opmerking: Als u deze cookies van derden inschakelt, kan Supervisor verbinding maken met de engine die uw dashboards aanstuurt. RICOH Supervisor gebruikt geen marketing- of reclamecookies.

U kunt als volgt cookies van derden inschakelen:

• Klik op , het configuratiepictogram.
  • Klik op Instellingen
  • Open het tabblad Privacy en beveiliging.
  • Open de pagina Traceerbeveiliging.
  • Blader omlaag naar Cookies van derden toestaan en klik op Toevoegen.
  • Voer
    [*.]app-ricohsoftware.com
    of
    [*.]app-ricohsoftware.eu
    in.

De dashboards worden niet weergegeven in de Incognitomodus

Als in de Incognitomodus de dashboards niet worden geladen in het tabblad Dashboards, probeer dan een van deze mogelijke oplossingen:

Google Chrome:

• Ga naar Instellingen Privacy en beveiliging Cookies en andere sitegegevens en selecteer Alle cookies toestaan.
  • U kunt ook de Incognitomodus van Google Chrome uitschakelen.

Microsoft Edge:

• Ga naar Instellingen Cookies en sitetoestemmingen Cookies en sitegegevens beheren en verwijderen en selecteer Sites toestaan om cookiegegevens op te slaan en te lezen.
  • U kunt ook de privé-browsingmodus van Microsoft Edge uitschakelen.

Geen toegang tot bepaalde gebieden en functies van de gebruikersinterface.

Uw gebruikersrol bepaalt welke opties worden weergegeven in de gebruikersinterface welke acties u kunt uitvoeren. Toegang tot bepaalde gebruikersinterfaces of uitvoerbare acties kunnen worden beperkt door rollen.

Voor meer informatie, zie Gebruikers en rollen.

Connectiviteitsproblemen na het upgraden van RICOH Supervisor Data Collector

Als er zich problemen voordoen, kunt u proberen de installatie van RICOH Supervisor Data Collector ongedaan te maken en de toepassing opnieuw te installeren:

1. Maak de installatie van de toepassing ongedaan zonder de data collector uit de cloud te verwijderen.
  2. Installeer de toepassing opnieuw en herstel de configuratie van de data collector.

Raadpleeg de documentatie van RICOH Supervisor Data Collector voor meer informatie.

Dashboard kan niet worden bewerkt

U kunt alleen dashboards die u zelf heeft gemaakt of gedeelde dashboards waarvoor aan u bewerkrechten zijn toegewezen, bewerken.

Als u een gedeeld dashboard niet kunt bewerken:

• Vraag de eigenaar van het gedeelde dashboard om de wijzigingen door te voeren.
  • Vraag de eigenaar van het gedeelde dashboards om bewerkrechten aan u toe te wijzen.
  • Kopier het gedeelde dashboard en bewerk de kopie.

Sommige printerkaarten zijn niet actief

Als er geen gegevensoverdracht van een printer plaatsvindt, is de printerkaart inactief.

Probeer een van deze acties, afhankelijk van de verbindingsstatus:

• Niet geconfigureerd: Er zijn nog geen communicatiekanalen geconfigureerd voor de printer. Ga naar de data collector en configureer ten minste één ondersteund communicatiekanaal.
  • Niet verbonden: De communicatiekanalen kunnen niet met de printer communiceren en er vindt geen gegevensoverdracht plaats. Ga naar de data collector, controleer de printerinstellingen en de netwerkinstellingen, en los eventuele connectiviteitsproblemen op.
  • Niet beschikbaar: Kan niet met de data collector communiceren om printergegevens op te halen. Controleer de netwerkinstellingen en los eventuele connectiviteitsproblemen op.
  • Wachten op gegevens: De verbinding met het communicatiekanaal wordt tot stand gebracht en er is nog geen gegevensoverdracht. Wacht tot de verbinding tot stand is gebracht of ga naar de data collector en zorg ervoor dat er geen connectiviteitsproblemen zijn.

Als de verbinding met RICOH Supervisor Data Collector nog steeds actief is, heeft u vanaf de printerkaart rechtstreeks toegang tot de overeenkomstige data collector-pagina. Klik op het pictogram Informatie, het pictogram Informatie en klik vervolgens op Open de Data Collector in een nieuw tabblad.

Ontbrekende of incorrecte gegevens

Als u opmerkt dat er in de tabbladen Dashboards en Weergave werkelijke tijd gegevens ontbreken of dat er incorrecte gegevens worden weergegeven, opent u RICOH Supervisor Data Collector en zorgt u ervoor dat alle instellingen correct en op basis van het printertype zijn geconfigureerd. Controleer of er geen connectiviteitsproblemen zijn en of de data collector met de printers kan communiceren en gegevens kan ophalen.

Raadpleeg de documentatie van RICOH Supervisor Data Collector voor meer informatie.

Ontbrekende of onnauwkeurige gegevens na stroomuitval

In het geval van stroomuitval raden we u aan RICOH Supervisor Data Collector te verwijderen en opnieuw te installeren. Zorg ervoor dat u het selectievakje Data Collector uit de cloud verwijderen niet inschakelt wanneer u de installatie van de toepassing ongedaan maakt. Als u dat wel doet, gaan alle opgeslagen gegevens verloren.

Zorg ervoor dat u een Uninterruptible Power Supply (UPS) gebruikt om problemen met betrekking tot stroomuitval te voorkomen.

Gegevens voor afgedrukte prints en vellen is niet altijd nauwkeurig voor InfoPrint 5000- InfoPrint 4100-printers

Voor InfoPrint 5000- en InfoPrint 4100-printers voor kettingformulieren worden het aantal afgedrukte prints en het aantal afgedrukte vellen in RICOH Supervisor Data Collector berekend, ervan uitgaande dat alle taken 2-up zijn, ongeacht de printerconfiguratie:

Het aantal afgedrukte prints

pagina's in het PDF-bestand/2 x kopieën

Het aantal afgedrukte vellen

(pagina's in het PDF-bestand/2/waarde afdrukzijde) x kopieën

Voor enkelzijdige taken is de waarde voor de afdrukzijde 1. Voor dubbelzijdige taken is de waarde voor de afdrukzijde 2.

Voor meer informatie, zie Gegevensvelden.

Prestatieproblemen bij het werken met dashboards

Het aantal widgets in een dashboard kan van invloed zijn op de systeemprestaties. Wij raden u aan niet meer dan 10 widgets toe te voegen aan een dashboard.

Niet-ondersteunde gegevensvelden in widgets

Als een widget gegevensvelden bevat die niet meer worden ondersteund, treedt er een databasefout op en kan de widget niet worden geladen. Vervang eventuele betrokken standaardwidgets in uw dashboards door de nieuwste versies uit de widgetbibliotheek. Bewerk aangepaste widgets of maak deze opnieuw en voeg alleen gegevensvelden toe die momenteel worden ondersteund.

Een databasefout treedt ook op wanneer u inzoomt op een widget en u een gegevensveld dat niet langer wordt ondersteund, selecteert in de lijst met eerder gebruikte inzoomopties. Om de inzoomactie te annuleren en de widget opnieuw te laden, klikt u op Sluiten-pictogram, het pictogram Sluiten in de linkerbovenhoek van de widget. Voor gedeelde dashboards kunt u ook de optie Dashboard herstellen gebruiken om terug te keren naar de laatste kopie die door de dashboardeigenaar wordt gedeeld. Klik in de koptekst van het dashboard op Opties-knop, de Opties-knop en selecteer Dashboard herstellen.

Voor meer informatie over de ondersteunde gegevensvelden, zie Gegevensvelden.

Gegevens in widgets worden niet in de juiste maateenheid weergegeven

Welke maateenheid wordt gebruikt voor gegevensstatistieken die zijn gebaseerd op de afgedrukte papierlengte, zoals doorvoer voor printers voor kettingformulieren, hangt af van de optie voor Lengte-eenheid die is opgegeven onder Instellingen Gebruikersvoorkeuren.

Als de gegevens in de standaardwidgets niet in de juiste maateenheid worden weergegeven, probeert u een van de volgende oplossingen:

• Controleer of de maateenheid correct is ingesteld onder Instellingen Gebruikersvoorkeuren.

De gegevensvelden Afgedrukte papierlengte (voet) en Afgedrukte papierlengte (meter) worden automatisch omgewisseld op basis van de optie Lengte-eenheid die u heeft opgegeven onder Instellingen Gebruikersvoorkeuren.

• Maak oudere dashboards opnieuw aan zodat deze de nieuwste versie van de standaardwidgets bevatten.

Als de gegevens in de aangepaste widgets niet in de juiste maateenheid worden weergegeven, probeert u een van de volgende oplossingen:

• Controleer of de maateenheid correct is ingesteld onder Instellingen Gebruikersvoorkeuren.

De gegevensvelden Afgedrukte papierlengte (voet) en Afgedrukte papierlengte (meter) worden automatisch omgewisseld op basis van de optie Lengte-eenheid die u heeft opgegeven onder Instellingen Gebruikersvoorkeuren.

• Maak oudere widgets opnieuw aan zodat deze de nieuwste versie van de gegevensvelden bevatten.

Het filteren van taken op basis van afdrukstatistieken levert niet de verwachte resultaten op

Soms worden taakgegevens niet via één gebeurtenis ontvangen, maar via verschillende afzonderlijke gebeurtenissen. Als u vervolgens taken filters op afdrukstatistieken, zoals de afgedrukte papierlengte, afgedrukte vellen, afgedrukte pagina's of afgedrukte prints, vormen de beschikbare waarden geen weergave van de totale waarden voor de taak. Ze komen overeen met de afzonderlijke waarden die voor elke gebeurtenis zijn ontvangen.

Bijvoorbeeld: de totale afgedrukte papierlengte voor een taak bedroeg 121 voet en werd als respectievelijk 60 voet en 61 voet ontvangen via 2 afzonderlijke gebeurtenissen. Als u dan filtert op Afgedrukte papierlengte (voet), ziet u niet 121, maar 60 en 61 als beschikbare waarden.

De tijdzone van een gegevensbron is niet ingesteld

De tijdzone van elke gegevensbron staat op het tabblad Data Collectors onder Tijdzone van gegevensbron.

Als de instelling Tijdzone van gegevensbron wordt weergegeven als Niet ingesteld, gaat u naar RICOH Supervisor Data Collector en geeft u een tijdzone voor de gegevensbron op. Controleer of de nieuwste versie van RICOH Supervisor Data Collector is geïnstalleerd.

De standaardwidgets worden niet vertaald nadat deze zijn toegevoegd aan een dashboard

Als de webbrowsertaal is ingesteld op een andere ondersteunde taal dan het Engels, worden de standaardwidgets uit de widgetbibliotheek niet automatisch vertaald wanneer ze worden toegevoegd aan een dashboard. Vernieuw de webbrowserpagina om de tekst in de widgets bij te werken.

Wanneer u dashboardgegevens downloadt als PDF-bestand, is de voorvertoning onjuist en mislukt het downloaden

Als het dashboard oudere versies van de standaardwidgets bevat, of aangepaste widgets met oudere versies van gegevensvelden, lukt het mogelijk niet goed om de gegevens te downloaden. De voorvertoning van het PDF-bestand kan onjuist zijn en er kan een downloadtime-out optreden.

Probeer een van deze mogelijke oplossingen:

• Maak het dashboard opnieuw aan zodat dit de nieuwste versie van de standaardwidgets bevat.
  • Werk aangepaste widgets bij zodat deze de nieuwste versie van de gegevensvelden gebruiken. Maak het dashboard vervolgens opnieuw aan en neem de bijgewerkte aangepaste widgets erin op.

Een locatie verschijnt niet op het tabblad Dashboards

Recentelijk toegevoegde locaties zijn pas na de volgende gegevensvernieuwing beschikbaar op het tabblad Dashboards.

Om in widgets en filters te worden weergegeven, moet een locatie ook aan deze eisen voldoen:

• De locatie moet ten minste één printer bevatten.
  • Er moeten gegevens beschikbaar zijn van de printers die zijn toegewezen aan de locatie.
  • Als de locatie is gekoppeld aan een dienst, moeten er gegevens beschikbaar zijn voor het tijdsinterval waarop de dienst betrekking heeft.

Een dienst verschijnt niet op het tabblad Dashboards

Recentelijk toegevoegde diensten zijn pas na de volgende gegevensvernieuwing beschikbaar op het tabblad Dashboards.

Om in widgets en filters te worden weergegeven, moet een dienst ook aan deze eisen voldoen:

• Als de dienst is gekoppeld aan een locatie, moeten er gegevens voor het tijdsinterval van de dienst beschikbaar zijn van de printers die zijn toegewezen aan deze locatie.
  • Als de dienst niet is gekoppeld aan een locatie, moeten er gegevens voor het tijdsinterval van de dienst beschikbaar zijn van elke printer in het systeem.

Taaknamen worden verkeerd weergegeven

Voor het op de juiste manier weergeven van printergegevens zoals taaknamen wanneer RICOH Supervisor Data Collector informatie via SNMP ontvangt, moet u controleren of de waarde die voor de optie Printertekenset is ingesteld, overeenkomt met de taalinstellingen die op de printer zijn geconfigureerd. Raadpleeg de printerdocumentatie voor meer informatie.

De optie Printertekenset is beschikbaar wanneer u printers toevoegt of bewerkt waarvoor de configuratie van een generieke SNMP-printer, RICOH GW-printer voor losse vellen of RICOH EFI-printer voor losse vellen wordt gebruikt.

Een aantal printerfouten worden niet in de standaardwidgets vermeld

Voor meer nauwkeurigheid is een Volgorde printerfouten-filter toegepast op de standaardwidgets waarvoor foutgegevens worden weergegeven. Wanneer de printer verschillende foutcodes op hetzelfde moment verzendt, wordt alleen de hoofdfout in de widget opgenomen.

Dit filter is vooral handig wanneer een algemene foutstatus een reeks andere foutstatussen genereert. Naast de hoofdfout ontvangt u bijvoorbeeld ook vaak de foutcodes serviceRequested en offline. Door het filter worden de foutcodes serviceRequested en offline niet opgenomen wanneer ze overlappen met de hoofdfout.

Het filter wordt ook toegepast wanneer verschillende onafhankelijke fouten, zoals paperJam en mediaLow, zich op hetzelfde moment voordoen.

Zie Gegevensvelden voor meer informatie over het veld Volgorde printerfouten en de manier waarop RICOH Supervisor gelijktijdige fouten rangschikt en de hoofdfout bepaalt.

Alle fouten die zijn verzameld met een versie van RICOH Supervisor Data Collector ouder dan 1.1.0.669 worden automatisch toegewezen aan de foutenreekswaarde N.v.t. en ze maken geen deel uit van de widget. Als u oudere gegevens wilt weergeven, moet u de widget bewerken en de waarde N.v.t. in het Volgorde printerfouten-filter opnemen.

Op printers met meerdere engines kunnen zich meerdere grote fouten tegelijkertijd voordoen, één per engine. Om de nauwkeurigheid van foutgegevens te verbeteren, kunt u ook een Printerengine-filter aan de widget toevoegen en gegevens per engine weergeven.

Nauwkeurige printerfoutgegevens worden niet in aangepaste widgets weergegeven

Wanneer u widgets maakt waarin printerfouten en de duur van fouten worden weergegeven, moet u ook een Volgorde printerfouten-filter aan de widget toevoegen en dit filter instellen op Belangrijkste fout. Op deze manier wordt alleen de hoofdfout in de widget opgenomen als de printer verschillende foutcodes op hetzelfde moment verzendt.

Dit filter is vooral handig wanneer een algemene foutstatus een reeks andere foutstatussen genereert. Naast de hoofdfout ontvangt u bijvoorbeeld ook vaak de foutcodes serviceRequested en offline. Door het filter worden de foutcodes serviceRequested en offline niet opgenomen wanneer ze overlappen met de hoofdfout.

Het filter wordt ook toegepast wanneer verschillende onafhankelijke fouten, zoals paperJam en mediaLow, zich op hetzelfde moment voordoen.

Zie Gegevensvelden voor meer informatie over het veld Volgorde printerfouten en de manier waarop RICOH Supervisor gelijktijdige fouten rangschikt en de hoofdfout bepaalt.

Alle fouten die zijn verzameld met een versie van RICOH Supervisor Data Collector ouder dan 1.1.0.669 worden automatisch toegewezen aan de foutenreekswaarde N.v.t.. Als u oudere gegevens wilt weergeven, moet u ook de waarde N.v.t. in het Volgorde printerfouten-filter opnemen.

Op printers met meerdere engines kunnen zich meerdere grote fouten tegelijkertijd voordoen, één per engine. Om de nauwkeurigheid van foutgegevens te verbeteren, kunt u ook een Printerengine-filter aan de widget toevoegen en gegevens per engine weergeven.

De correlatie tussen taken en printerfouten is niet altijd nauwkeurig

De correlatie tussen taken en printerfouten is momenteel alleen beschikbaar voor EFI Fiery- en RICOH GW-printers voor losse vellen.

Mogelijk kan RICOH Supervisor geen afgedrukte of afgebroken taken met printerfouten correleren als de taken werden gefinaliseerd voordat de foutgebeurtenis van de printer is ontvangen.

Op printers voor kettingformulieren gaat de taak altijd naar de status Afgedrukt of Afgebroken wanneer er zich een printerfout voordoet. Wanneer de fout is hersteld en het afdrukken wordt hervat, wordt met RICOH Supervisor Data Collector een nieuwe taak met dezelfde naam gemaakt, maar wel met een andere taak-id. Hierdoor kan RICOH Supervisor de taak met de printerfout niet correleren.

Problemen met pop-upvensters die worden geblokkeerd door de webbrowser

Als uw webbrowser is geconfigureerd om pop-upvensters te blokkeren, zijn sommige functies mogelijk niet beschikbaar of werken deze niet goed.

U kunt de beveiligingsinstellingen van de webbrowser wijzigen om pop-upvensters van RICOH Supervisor toe te staan. Voeg deze adressen toe aan de lijst met uitzonderingen in de instellingen van de webbrowser:

• Voor de Verenigde Staten:
    • ricohsoftware.com
    • www.ricohsoftware.com
    • *.app-ricohsoftware.com
  • Voor Europa:
    • ricohsoftware.eu
    • www.ricohsoftware.eu
    • *.app-ricohsoftware.eu

Zie de documentatie van de webbrowser voor instructies voor het wijzigen van machtigingen voor pop-upvensters.

Problemen met geblokkeerde URL's

Als uw netwerk gebruikmaakt van een systeem voor het filteren van webinhoud, dient u ervoor te zorgen dat u altijd toegang heeft tot de volgende URL's:

• Voor de Verenigde Staten:
    • *.ricohsoftware.com
    • *.app-ricohsoftware.com
    • https://cognito-idp.us-west-2.amazonaws.com
    • https://logs.us-west-2.amazonaws.com
    • https://www.googletagmanager.com
    • https://www.google-analytics.com
    • ricoh-us.sisense.com
  • Voor Europa:
    • *.ricohsoftware.eu
    • *.app-ricohsoftware.eu
    • https://cognito-idp.eu-west-2.amazonaws.com
    • https://logs.eu-west-2.amazonaws.com
    • https://www.googletagmanager.com
    • https://www.google-analytics.com
    • ricoh-eu.sisense.com

Een HAR-bestand aanmaken in uw browser

Om een bepaald probleem te onderzoeken of te repliceren, kan onze Ricoh-vertegenwoordiger een HAR-bestand en een uitvoerbestand van de console van de browser nodig hebben waarin de toepassing RICOH Supervisor wordt uitgevoerd. De onderstaande instructies vormen een richtlijn voor het genereren van de HAR-/logbestanden, maar komen mogelijk niet overeen met de ervaring in de nieuwste versies van de browsers of in de versie die u gebruikt.

• Google Chrome:
    1. Klik bovenaan de browser op pictogram Google Chrome aanpassen en controleren, het pictogram Google Chrome aanpassen en controleren, en selecteer Meer tools Tools voor ontwikkelaars.
    2. Klik op het tabblad Console op pictogram Console wissen, het pictogram Console wissen.
    3. Klik op het tabblad Netwerk op pictogram Wissen, het pictogram Wissen, om alle huidige netwerkaanvragen te wissen.
    4. Selecteer op het tabblad Netwerk het selectievakje Logboek behouden.
    5. Reproduceer het probleem van uw support case.
    6. Klik op het tabblad Netwerk op HAR exporteren..., het pictogram HAR exporteren... en sla het bestand op.
    7. Klik op het tabblad Console met de rechtermuisknop op een van de items in de lijst.
    8. Kies Opslaan als... en sla het bestand op.
  • Microsoft Edge:
    1. Klik bovenaan de browser op pictogram Instellingen en meer, het pictogram Instellingen en meer, en selecteer Meer tools Tools voor ontwikkelaars.
    2. Wis de console-uitvoer op het tabblad Console.
    3. Wis alle huidige netwerkaanvragen op het tabblad Netwerk.
    4. Selecteer op het tabblad Netwerk het selectievakje Logboek behouden.
    5. Reproduceer het probleem van uw support case.
    6. Klik op het tabblad Netwerk op HAR exporteren..., het pictogram HAR exporteren... en sla het bestand op.
    7. Klik op het tabblad Console met de rechtermuisknop op een van de items in de lijst.
    8. Kies Opslaan als... en sla het bestand op.
  • Mozilla Firefox:
    1. Klik bovenaan de browser op pictogram Toepassingsmenu openen, het pictogram Toepassingsmenu openen, en selecteer Meer tools Tools voor webontwikkelaars.
    2. Wis de webconsole-uitvoer op het tabblad Console.
    3. Wis alle huidige netwerkaanvragen op het tabblad Netwerk.
    4. Kies op het tabblad Netwerk het tandwielpictogram en selecteer Logbestanden bijhouden.
    5. Reproduceer het probleem van uw support case.
    6. Klik op het tabblad Netwerk met de rechtermuisknop op een netwerkaanvraag in de aanvraaglijst.
    7. Kies Alles opslaan als HAR, en sla het bestand vervolgens op.
    8. Klik op het tabblad Console met de rechtermuisknop op een van de items in de lijst.
    9. Kies Alle berichten opslaan in bestand, en sla het bestand vervolgens op.

Een dienst verschijnt niet op het tabblad Dashboards

Recentelijk toegevoegde diensten zijn pas na de volgende gegevensvernieuwing beschikbaar op het tabblad Dashboards.

Om in widgets en filters te worden weergegeven, moet een dienst ook aan deze eisen voldoen:

• Als de dienst is gekoppeld aan een locatie, moeten er gegevens voor het tijdsinterval van de dienst beschikbaar zijn van de printers die zijn toegewezen aan deze locatie.
  • Als de dienst niet is gekoppeld aan een locatie, moeten er gegevens voor het tijdsinterval van de dienst beschikbaar zijn van elke printer in het systeem.

Metrische gegevens over printerkaarten worden met vertraging weergegeven

Als de tijd op printers of het apparaat waarop RICOH Supervisor Data Collector is geïnstalleerd niet juist is ingesteld, kunnen de metrische gegevens over printerkaarten in het tabblad Weergave werkelijke tijd met vertraging worden bijgewerkt.

Als u vertraging ondervindt bij metrische gegevens over printerkaarten, voer dan de volgende stappen uit:

• Stel de tijd op de printer op tijd in, zonder vertragingen.
  • Stel de tijd op het apparaat op tijd in, zonder vertragingen.
  • Als u RICOH Supervisor Data Collector al hebt geïnstalleerd, herstart u de service.
  • Druk een opdracht af op de gedefinieerde printer.
  • In het tabblad Weergave werkelijke tijd controleert u de metrische gegevens over printerkaarten.

Verwijderde printers zijn niet zichtbaar voor gefilterde diensten

Diensten zijn alleen van toepassing op printers die momenteel in RICOH Supervisor Data Collector zijn geregistreerd.

Als u wilt dat verwijderde printers zichtbaar zijn, zorg er dan voor dat u de shift-instelling uit het filter verwijdert.

Als u de toepassing niet kunt starten

In dit hoofdstuk wordt uitgelegd wat u kunt doen als u de toepassing niet kunt openen.

Handeling en referentie

1. Zorg dat u verbinding hebt met het internet.
  2. Zorg ervoor dat u een ondersteunde webbrowser gebruikt. Voor meer informatie, zie Computervereisten.
  3. Zorg ervoor dat het IP-adres toegankelijk is. Gebruik een shell-opdrachtinterface om het IP-adress te pingen. Als geen resultaat wordt geretourneerd neemt u contact op met de systeembeheerder om te controleren of het IP-adress niet wordt geblokkeerd.
  4. Zorg dat de proefperiode nog steeds actief is of dat u een geldig abonnement hebt. Neem voor meer informatie contact op met een servicevertegenwoordiger.
  5. Zorg ervoor dat u toegang hebt tot de nieuwste inhoud. Wis de webbrowsercache en laad de pagina opnieuw.
  6. Zorg dat uw webbrowser correct is geconfigureerd. Als het probleem zich blijft voordoen start u de webbrowser opnieuw.
  7. Controleer of de datum, tijd en tijdzone correct zijn ingesteld op uw systeem.

Contact opnemen met de ondersteuning van Ricoh

Als u hulp nodig heeft bij een probleem met RICOH Supervisor, kunt u contact opnemen met een ondersteuningsmedewerker van Ricoh.

Voor technische ondersteuning binnen de Verenigde Staten belt u het nummer 1-877-318-8968. Voor alle andere regio's neemt u contact op met uw Ricoh-vertegenwoordiger of met een technische specialist.