Spreidingsplot-widgets maken

Met spreidingsplots kunt u geografische gegevens visualiseren als punten verspreid op een kaart. De kaart onderscheidt de gegevens van elkaar door de gegevenspunten verschillende kleuren en groottes te geven.
Een spreidingsplot maken:
  1. Klik op het tabblad Dashboards het tabblad Dashboards en selecteer een dashboard uit de lijst.
  2. Klik in het paneel Widgetbibliotheek op de knop knop Nieuwe widget maken Nieuwe widget maken om een widget aan te maken en het te openen in Widget Designer.
    Zie Widgets maken voor meer informatie.
  3. Selecteer in de Widget Designer Spreidingsplotuit de lijst met widget-types in de linkerbovenhoek.
  4. Voeg uit het gegevenspaneel aan de linkerzijde gegevens toe aan de widget.
    1. Klik in de sectie Locatie op de knop knop Toevoegen Toevoegen en selecteer een veld dat geografische gegevens bevat.
      De ondersteunde locatietypes zijn land, stad, staat/provincie en breedtegraad/lengtegraad.

Om breedtegraad- en lengtegraadgegevens weer te geven moet u eerst het veld met de breedtegraadgegevens en daarna het veld met de lengtegraadgegevens toevoegen.

De nauwkeurigheid van de kaart verbeteren:

• Gebruik meer dan een geografisch niveau. Als u bijvoorbeeld een veld land en een veld stad hebt, gebruik beide dan in de sectie Locatie.
      • Klik in de linkerbovenhoek van het geografische veld op het locatiepictogram en selecteer Land, Staat/Provincie, of Stad, in plaats van de standaardoptie Auto.

2. Klik in de sectie Kleur op de knop knop Toevoegen Toevoegen en selecteer het veld dat u wilt gebruiken om de gegevens in het diagram in te kleuren.
      Het veld Kleur moet numeriek gegevens bevatten. Als u een gegevenspunt aanwijst op de kaart, worden de waarden van dit veld weergegeven.
    3. Klik in de sectie Formaat op de knop knop Toevoegen Toevoegen en selecteer een veld dat de grootte van de punten bepaalt.
      Dit veld moet numeriek gegevens bevatten.
    4. Klik in de sectie Details op de knop knop Toevoegen Toevoegen en selecteer een extra gegevensveld dat wordt weergegeven als u een gegevenspunt aanwijst op de kaart.
  5. Het uiterlijk van de widget aanpassen op het tabblad Ontwerpen aan de rechterzijde:
    1. Geef onder Stijl markeerders de stijl van de gegevenspunten aan.
    2. Geef onder Formaat markeerder de grootte van de gegevenspunten aan.
      Als u geen veld Formaat gebruikt, verandert de schuifregelaar de grootte van alle punten op de kaart. Als u een veld Formaat gebruikt, bepaalt de richting waarin u de schuifregelaar schuift de relatieve minimum- en maximumgrootte van de punten.
  6. Klik op Toepassen.