Analysehiërarchieën toevoegen aan widgets

Lezers kunnen inzoomen op een widget om een gedetailleerde weergave te bekomen van een geselecteerde waarde.
Lezers kunnen uit een volledige lijst velden selecteren waar ze willen inzoomen, maar het is eenvoudiger om een zoom-hiërarchie te selecteren uit een vooraf gedefinieerde lijst. Dit komt vooral goed van pas bij grote hoeveelheden gegevens waarbij lezers specifieke velden moeten onthouden en deze telkens moeten selecteren.

Als selfservicegebruiker kunt u vooraf gedefinieerde zoomhiërarchieën toevoegen aan widgets.

Opmerking: Uw beheerder moet de zoom-hiërarchieën eerst aanmaken voordat u ze kunt toevoegen aan de Widget Designer.
Inzoomen inschakelen voor een widget:
  1. Klik op het tabblad Dashboards het tabblad Dashboards en selecteer een dashboard uit de lijst.
  2. Maak of bewerk een widget in de Widget Designer.
    Zie Widgets maken of Widgets bewerken voor meer informatie.
  3. Klik in het linkerpaneel op de knop knop Opties Opties naast een veld en selecteer Hiërarchieën.
  4. Selecteer het selectievakje naast de zoom-hiërarchieën die u wilt beschikbaar maken voor de lezers van het dashboard.
    Hiërarchieën met een slotpictogram worden altijd weergegeven in de widget. Neem contact op met uw beheerder om deze optie te ontgrendelen.