Gebruikers en rollen

Iedereen die met RICOH Supervisor werkt, heeft een gebruikersaccount dat aan een rol is toegewezen. Rollen bepalen het toegangsniveau van gebruikers en welke acties ze kunnen uitvoeren.

De volgende rollen zijn beschikbaar:

Beheerder en selfservice
Heeft toegang tot alle functies en configuratie-instellingen.
Beheerder
  • Heeft toegang tot alle functies en configuratie-instellingen, met enkele beperkingen in het tabblad Dashboards.
  • De beheerder kan in het tabblad Dashboards dashboards weergeven, dashboards maken voor vooraf gedefinieerde widgets en vooraf gedefinieerde dashboard-filters gebruiken.
Selfservice
  • Heeft toegang tot alle functies en configuratie-instellingen in het tabblad Dashboards.
  • Kan meldingsinstellingen configureren voor het eigen account, gebruikersvoorkeuren instellen en inktgegevens uploaden. Voor alle andere instellingen heeft de selfservicegebruiker alleen-lezentoegang.
Lezer
  • De lezer kan in het tabblad Dashboards dashboards weergeven, dashboards maken voor vooraf gedefinieerde widgets en vooraf gedefinieerde dashboard-filters gebruiken.
  • Kan meldingsinstellingen configureren voor het eigen account, gebruikersvoorkeuren instellen en inktgegevens uploaden. De lezer heeft voor alle andere instellingen alleen-lezentoegang.
Grote weergave
  • Kan de printergroepen en printerkaarten bekijken vanaf het tabblad Weergave werkelijke tijd en kan overschakelen naar de modus Volledig scherm.
  • Kan meldingen bekijken en gebruikersvoorkeuren instellen.
  • Heeft geen toegang andere gebieden van de gebruikersinterface.
Opmerking: De instellingen voor sessietime-out hebben geen invloed op gebruikers van een grote weergave.

Controleer of de platformrol ook op Grote weergave is ingesteld in RICOH Account Administration. Raadpleeg de documentatie van RICOH Account Administration voor meer informatie.

Geen
Heeft geen toegang tot RICOH Supervisor.

Deze beperkingen gelden voor elk specifiek gebied van de gebruikersinterface.

Gebied van de gebruikersinterface Rollen en beperkingen
Beheerder en selfservice Beheerder Selfservice Lezer Grote weergave Geen

Tabblad Dashboards

Kan dashboards die door andere gebruikers zijn gemaakt, niet bewerken.

Kan geen widgets maken, bewerken of verwijderen.

Kan geen filters maken of verwijderen.

Kan geen dashboards delen.

Kan dashboards die door andere gebruikers zijn gemaakt, niet bewerken.

Kan dashboards die door andere gebruikers zijn gemaakt, niet bewerken.

Kan geen widgets maken, bewerken of verwijderen.

Kan geen filters maken of verwijderen.

Kan geen dashboards delen.

Kan dashboards die door andere gebruikers zijn gemaakt, niet bewerken.

Geen toegang.

Geen toegang.

Tabblad Weergave werkelijke tijd

Geen beperkingen.

Geen beperkingen.

Kan geen printergroepen maken, bewerken of verwijderen.

Kan de instellingen van de printerkaart niet bewerken.

Kan geen printergroepen maken, bewerken of verwijderen.

Kan de instellingen van de printerkaart niet bewerken.

Kan geen printergroepen maken, bewerken of verwijderen.

Kan de instellingen van de printerkaart niet bewerken.

Geen toegang.

Tabblad Data Collectors

Geen beperkingen.

Geen beperkingen.

Kan geen data collectors downloaden, updaten of verwijderen.

Kan geen data collectors downloaden, updaten of verwijderen.

Geen toegang.

Geen toegang.

Tabblad Instellingen

Geen beperkingen.

Geen beperkingen.

Kan geen locaties maken, bewerken of verwijderen.

Kan geen diensten maken, bewerken of verwijderen.

Kan geen accountinstellingen configureren.

Kan geen locaties maken, bewerken of verwijderen.

Kan geen diensten maken, bewerken of verwijderen.

Kan geen accountinstellingen configureren.

Kan geen meldingsinstellingen configureren.

Kan geen locaties maken, bewerken of verwijderen.

Kan geen diensten maken, bewerken of verwijderen.

Heeft geen toegang tot accountinstellingen.

Geen toegang.

Menu Account

Geen beperkingen.

Geen beperkingen.

Heeft geen toegang tot beheerfuncties.

Heeft geen toegang tot beheerfuncties.

Heeft geen toegang tot beheerfuncties.

Geen toegang.