De widgets beheren in de Widget-bibliotheek

U kunt aangepaste widgets die u in het paneel Widgetbibliotheek hebt gemaakt, bewerken en verwijderen.
    Opmerking:
  • Deze functie is alleen beschikbaar met de Selfservice-functie. Neem contact op met uw Ricoh-vertegenwoordiger als u deze functie wilt aanschaffen.
  • Standaard-widgets kunnen niet verwijderd of gewijzigd worden. U kunt enkel aangepaste widgets verwijderen of wijzigen. Op het paneel Widgetbibliotheek wordt de knop Aan Dashboard toevoegenknop Aan Dashboard toevoegen naast standaardwidgets weergegeven en wordt de knop Optiesknop Opties naast aangepaste widgets weergegeven.

In viewers wordt de knop Aan Dashboard toevoegen knop Aan Dashboard toevoegen ook naast aangepaste widgets weergegeven.

• Aangepaste widgets staan aan het einde van de lijst onder de standaardwidgets. Zie De standaardwidgets gebruiken voor meer informatie over de standaardwidgets.
  • In het Widgetbibliotheekpaneel zijn de widgets gegroepeerd in categorieën, waaronder Printerdoorvoer, Printergebruik, Taakprestatie, Fouten, Verbruiksartikelen, RICOH API for Fiery, , Aangepaste widgets en RICOH ProcessDirector. De widgetcategorie RICOH ProcessDirector is alleen beschikbaar met de functie RICOH ProcessDirector. Neem contact op met uw Ricoh-vertegenwoordiger als u deze functie wilt aanschaffen.
De widgets beheren in de Widget-bibliotheek:
  1. Klik op het tabblad Dashboards het tabblad Dashboards en selecteer een dashboard uit de lijst.
  2. Klik als het paneel Widgetbibliotheek niet zichtbaar is in de koptekst van het dashboard op de knop knop Widgets wisselen Widgets wisselen.
  3. Op het paneel Widgetbibliotheek:
    1. Klik op de knop knop Opties Opties en selecteer Bewerken.
      De widget opent in de Widget Designer. Zie Widgets maken voor meer informatie over het gebruik van de Widget Designer.
    2. Klik op de knop knop Opties Opties en selecteer Verwijderen om een aangepaste widget te verwijderen.