Formules maken op basis van filters

Om formules te maken waarmee specifieke omstandigheden worden geëvalueerd, kunt u de meetwaardefunctie gebruiken die alleen een berekening uitvoert als de waarden aan een reeks criteria voldoen.
De criteria voor gemeten waarden kunnen worden gebaseerd op logische operatoren in een filter.
Syntaxis van gemeten waarde:
(Measure, Scope 1, Scope 2, ..., Scope N)
Parameters:
Meting: Een veldmeting of -formule.
Scope: Een filter, inclusief numerieke waarde-, tekst-, lijst-, rangschikkings- en tijdfilters.
U maakt als volgt een formule met filters:
  1. Definieer een formule in de formule-editor.
    Zie Formules maken en bewerken voor meer informatie.
  2. Voer de syntaxis in voor de meetwaardefunctie en voeg het veld toe dat u als filter in de formule wilt gebruiken.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het veld en selecteer Filter.
  4. Selecteer in het dialoogvenster Filter een type filter op de tabbladen links en geef filterdetails in het paneel rechts op.
  5. Klik op OK.

U kunt bijvoorbeeld de meetwaardefunctie met een lijstfilter gebruiken om alleen 2-zijdige afdruktaken te tellen.Formule-editor - Lijstfilter

Een ander voorbeeld is het gebruik van een rangschikkingsfilter om de bijdrage van de best presterende printers aan het totaal verwerkte taken te volgen. U kunt een formule maken waarmee alleen het aantal taken voor de best presterende printers wordt berekend. Deze formule filtert de gegevens dynamisch, omdat de lijst met best presterende printers in de loop van de tijd verandert op basis van de prestaties van de printer.Formule-editor - Rangschikkingsfilter

Opmerking: Als een widget wordt gefilterd met behulp van meetwaarden, heeft de meetwaarde voorrang op andere widget- of dashboardfilters die voor dezelfde velden zijn opgegeven.