Afhankelijke filters maken

Met afhankelijke filters kunt u meerdere dashboard-filters combineren in een hiërarchie. De filters hebben een invloed op elkaar, van bovenliggend tot onderliggend, tot dieper onderliggend, enzoverder. Als u filtert op een bovenliggend veld zijn er minder opties beschikbaar voor de onderliggende filter.

U kunt bijvoorbeeld de resultaten verfijnen om een specifieke taak te vinden door de naam van de locatie, de printer en de taak als afhankelijke filters in te stellen. Nadat u een locatie selecteert, worden alleen printers van die locatie weergegeven. Nadat u een printer selecteert, worden alleen taken van die printer weergegeven.

Opmerking: Filters zijn standaard niet afhankelijk. Afhankelijke filters kunnen alleen voor lijstfilters worden gedefinieerd.
Een afhankelijke filter maken:
  1. Klik op het tabblad Dashboards het tabblad Dashboards en selecteer een dashboard uit de lijst.
  2. Klik in de koptekst van het dashboard op de knop knop Filters wisselen Filters wisselen.
  3. Maak en configureer op het paneel Filters een bovenliggende filter.
    Zie Dashboardfilters maken voor meer informatie over het maken van filters.
  4. Klik bij de bovenliggende filter op de knop knop Een afhankelijke filter toevoegen Een afhankelijke filter toevoegen of klik op de knop knop Opties Opties en selecteer Een afhankelijke filter toevoegen.
  5. Configureer de onderliggende filter.
    Vanwege de selecties in de bovenliggende filter zijn er minder opties selecteerbaar voor de onderliggende filter.

De onderliggende filter wordt weergegeven onder de bovenliggende filter met een pijl naar beneden op de koptekst die de hiërarchie van de filters aangeeft.

6. Herhaal de stappen voor elke nieuwe onderliggende filter om meerdere niveaus met afhankelijke filters te maken.