Dashboards delen

U kunt uw dashboards delen met andere gebruikers. Dashboard-ontvangers kunnen de met hen gedeelde dashboards zien in het gedeelde GEDEELD MET MIJ.
    Belangrijk:
  • Deze functie is alleen beschikbaar met de Selfservice-functie. Neem contact op met uw Ricoh-vertegenwoordiger als u deze functie wilt aanschaffen.
  • Wanneer u een dashboard deelt, krijgen de ontvangers van het dashboard een e-mail ter kennisgeving.

Dashboard-ontvangers kunnen de met hen gedeelde dashboards zien in het gedeelde GEDEELD MET MIJ.

Een dashboard delen:
  1. Klik op tabblad Dashboards, het tabblad Dashboards.
  2. Selecteer in de lijst Dashboards het dashboard dat wilt delen.
    Zorg ervoor dat u de eigenaar van het geselecteerde dashboard bent.
  3. Klik in de koptekst van het dashboard op Opties-knop, de Opties-knop en selecteer Delen.
    Tabblad Dashboards - Opties dashboard
  4. Geef de vereiste instellingen op in het dialoogvenster Delen:
    Dialoogvenster Delen
    1. Voer de e-mailadressen van de gebruikers in om de dashboardontvangers in te stellen.

Voer de tenant-id in om alle gebruikers toe te voegen die in het bedrijfsaccount zijn geregistreerd. Om de tenant-id weer te geven, klikt u op Account-knop, de Account-knop, selecteert u Accountdetails en gaat u naar Tenant-id. Alleen beheerders kunnen accountdetails bekijken.

De contactgegevens van de gebruikers die u toevoegt worden in het midden van het dialoogvenster weergegeven.

2. Als u wilt opgeven hoe de ontvangers met het gedeelde dashboard kunnen communiceren, selecteert u een optie in het menu dat naast elke gebruiker beschikbaar is:
      • Kan weergeven: De ontvangers kunnen het dashboard weergeven, maar kunnen het niet wijzigen.
      • Kan ontwerpen: De ontvangers kunnen het dashboard weergeven en wijzigen.

De wijzigingen die ze maken in het dashboard hebben geen invloed op uw kopie van het dashboard. Deze wijzigingen worden automatisch doorgevoerd op een afzonderlijke kopie waar enkel zij toegang tot hebben. Ontvangers van dashboards kunnen te allen tijde naar uw laatst gedeelde kopie door in de koptekst van het dashboard op Opties-knop, de Opties-knop te klikken en Dashboard herstellen te selecteren.

U kunt het eigendom van het dashboard ook overdragen naar een gemachtigde gebruiker door Eigenaar te selecteren.
    3. Om de gebruikers te selecteren die een planningsrapport moeten ontvangen, klikt u voor elke gebruiker op de knop Uit. De knop verandert in Aan. Om alle gebruikers op de lijst te abonneren op e-mailberichten, klikt u op Iedereen abonneren.
    4. Om gebruikers in staat te stellen hun abonnementsinstellingen te beheren, klikt u op Gebruikers kunnen hun abonnementsinstellingen niet wijzigen. De instelling verandert in Gebruikers kunnen hun abonnementsinstellingen wijzigen.
    5. Als de gedeelde gebruikers hun abonnementsinstellingen kunnen wijzigen, kunnen ze, wanneer ze op Opties-knop, de Opties-knop bovenaan het dashboard klikken, e-mailrapporten selecteren.
      Tabblad Dashboards - Opties dashboard

In het dialoogvenster Delen kan de gebruiker het abonnement annuleren door het door de eigenaar van het dashboard ingestelde abonnement op rapportleveringen uit te schakelen of het abonnement bevestigen door de optie ingeschakeld te laten en op OK te klikken. Als de abonnementsoptie is ingeschakeld, kan de gebruiker ook de instellingen voor zijn of haar planningsrapporten wijzigen. Om een rapport op verzoek te ontvangen, beheert u de instellingen voor het rapport en klikt u op de knop STUUR ME NU EEN RAPPORT.

Dialoogvenster Delen
  5. Om de levering van een rapport te plannen, klikt u op tabblad Levering van dashboards, het tabblad Levering van rapporten plannen.
    Tabblad Levering van rapporten plannen
    1. Selecteer in het gedeelte Inhoud e-mailrapport het type rapport dat u wilt verzenden:
      • E-mailrapport: De widgets zijn ingesloten in de tekst van het e-mailbericht, verticaal gerangschikt.
      • PDF-bijlage: Het rapport wordt als PDF aan de e-mail toegevoegd.
    2. In het gedeelte Schema stelt u de tijdzone in voor het verzenden van de e-mailrapporten en selecteert u de frequentie voor het verzenden van e-mailberichten. U kunt kiezen uit:
      • Dagelijks: Verzend dagelijks een e-mailrapport op het vastgestelde tijdstip. Selecteer in het veld Elke dag de dagen waarop het geplande rapport moet worden verzonden. U kunt meerdere dagen selecteren. Selecteer het tijdstip waarop de e-mail wordt verzonden.
      • Maandelijks: Verzend één e-mailrapport per maand. Selecteer in het veld Elke maand de maand waarop het geplande rapport moet worden verzonden. U kunt meerdere maanden selecteren. Selecteer Elke maand om elke maand een rapport te verzenden. Selecteer de dag of de dagen van de maand en het tijdstip waarop de e-mail wordt verzonden.
    3. Klik op OK.

Als een eigenaar een dashboard wijzigt, wordt het dashboard niet automatisch bijgewerkt voor de ontvangers. De wijzigingen worden pas van kracht als de eigenaar van het dashboard het bijgewerkte dashboard opnieuw heeft gedeeld en de ontvangers hun dashboard hebben vernieuwd. Zie Dashboardupdates delen voor meer informatie.

Als eigenaar van een dashboard kunt u het delen van een dashboard op elk gewenst moment stoppen door alle ontvangers in het dialoogvenster Delen te verwijderen.