Objecten invoegen in PDF-bestanden

U kunt verschillende objecten in PDF-bestanden invoegen, zoals handtekeningen, afbeeldingen, stempels en tekeningen.
  1. Open de tabel RICOH TotalFlow Producer Taken.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de taak en selecteer PDF bewerken...
    PDF Editor wordt geopend.
  3. Blader door de PDF naar de pagina waar u het object wilt invoegen.
  4. Voeg als volgt een handtekening in:
    1. Klik op , het pictogram Handtekening toevoegen.
    2. Selecteer het type handtekening dat u wilt toevoegen:
      • Als u een handgeschreven handtekening wilt toepassen, selecteert u Tekenen en gebruikt u de muis om uw handtekening te tekenen.
      • Om een afbeelding van een handtekening te uploaden, selecteert u Afbeelding en vervolgens uploadt u een opgeslagen afbeelding.
      • Om de handtekening te typen, klikt u op Type, kiest u uit de beschikbare lettertypen en kleuren en typt u een handtekening.
  5. Voeg als volgt een afbeelding van een lokaal of gedeeld station in:
    1. Klik op , het pictogram Media toevoegen, en selecteer vervolgens Afbeelding.
    2. Selecteer de afbeelding die u wilt toepassen.
    3. Sleep het hulpprogramma voor rechthoeken om de afbeelding aan te passen en op de juiste plaats toe te voegen.
  6. Voeg als volgt een stempel in:
    1. Klik op de pijl omlaag naast , het pictogram Media toevoegen, en selecteer vervolgens Stempel.
    2. Kies een van de bestaande stempelontwerpen.
    3. Om uw eigen stempel te ontwerpen, klikt u op Aangepast stempel.
    4. Kies de stempeltekst en de kleur en klik vervolgens op Stempel maken.
    5. Sleep het hulpprogramma voor rechthoeken om de grootte en stempel aan te passen en op de juiste plaats toe te voegen.
  7. Voeg als volgt een tekening in:
    1. Klik op , het tekenpictogram.
      Onder de hoofdwerkbalk verschijnt een nieuwe optiebalk.
    2. Om de tekeneigenschappen te definiëren, kiest u uit de beschikbare opties:
      • Kleur
      • Vulkleur
      • Ondoorzichtigheid
      • Dikte
      • Mengmodus
    3. Gebruik de muis om de tekening toe te voegen.
    4. Om de tekening uit te wissen, klikt u op de pijl omlaag naast , het tekenpictogram, en selecteert u Gum.
  8. Voeg als volgt een vorm in:
    1. Klik op , het pictogram Vorm toevoegen.
    2. Selecteer een van de beschikbare vormen, zoals lijn, pijl, rechthoek, wolk, enz.
      Onder de hoofdwerkbalk verschijnt een nieuwe optiebalk.
    3. Selecteer alle opties die nodig zijn om de vormeigenschappen te definiëren zoals kleur, dikte of lijnstijl.
    4. Gebruik de muis om de vorm op de PDF-pagina toe te passen.
    5. Om een vorm te verwijderen, klikt u op de vorm en vervolgens op , het pictogram Prullenbak rechts op de optiebalk.