Inhoud van een PDF-bestand verbergen door redigeren

Als u inhoud in de documenten wilt verbergen, kunt u eenvoudig tekst of gebieden uit de PDF verbergen voordat u deze afdrukt.
Verberg als volgt inhoud van een PDF-bestand door te redigeren:
  1. Open de tabel RICOH TotalFlow Producer Taken.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de taak en selecteer PDF bewerken...
    PDF Editor wordt geopend.
  3. Blader omlaag in de PDF naar de tekst die u wilt verbergen.
  4. Klik op , het pictogram Tekstredactie.
    De menubalk Redactie wordt weergegeven.
  5. Pas een van de beschikbare opties toe:
    • Vulkleur, als u wilt dat de bewerkte tekst met een bepaalde kleur wordt gevuld. De standaardvulkleur is zwart.
    • Overlaytekst, als u tekst wilt aanbrengen over het bewerkte gebied. Typ de tekst in het veld en kies dan de Tekstkleur.
    • Contourkleur
    • Tekst herhalen, als u wilt dat dezelfde tekst herhaaldelijk wordt toegepast over het bewerkte gebied.
    • Contourkleur
    • Ondoorzichtigheid
  6. Selecteer het gebied dat u wilt verbergen.
  7. Om de door u gedefinieerde bewerkingen op te slaan, klikt u op Redacties toepassen.
  8. Om de redacties die u hebt gedefinieerd te verwijderen, klikt u op en vervolgens op Verwijderen.
  9. Klik op OK.