PDF-bestanden aanpassen

Met een abonnement op RICOH TotalFlow Producer Advanced kunt u de functie PDF Editor gebruiken, waarmee u PDF-bestanden kunt bewerken voordat u ze naar de productie stuurt. Alleen gebruikers met Taakbeheerder-toegang kunnen taakbestanden bewerken.

Tip:
  • Voor een video-overzicht van de PDF-bewerkingsmogelijkheden in RICOH TotalFlow Producer raadpleegt u: PDF-bestanden bewerken

Nadat een taak is ontvangen in RICOH TotalFlow Producer, kunt u PDF Editor gebruiken om de bestanden te bewerken door een handtekening of afbeeldingen toe te voegen, pagina's toe te voegen, te verwijderen of te roteren, of de inhoud te verbergen.

Opmerking: PDF-taken met annotaties die eerder in de PDF-editor zijn bewerkt, worden afgevlakt wanneer ze naar een hotfolder of printer worden verzonden. Afbeeldingen en handtekeningen worden onderdeel van de documentinhoud, terwijl tekeningen en notities worden verwijderd.

Klik met de rechtermuisknop op de taakrij en selecteer PDF bewerken... om PDF Editor te openen. PDF Editor wordt gestart en het PDF-bestand wordt weergegeven.