PDF Editor

In PDF Editor kunt u op het laatste moment nog wijzigingen aanbrengen in de PDF-bestanden voordat u ze verzendt om ze af te drukken. U kunt verschillende soorten aantekeningen maken: tekst verbergen, pagina's opnieuw ordenen, opmerkingen, markeringen, tekeningen, handtekeningen en meer.

Wanneer u een bestand opent in PDF Editor, wordt het geopend in een venster met een werkbalk bovenaan. Wanneer u gereedschappen selecteert, wordt er soms een extra werkbalk geopend zodat u naar wens opties kunt kiezen, zoals tekstkleur, lijndikte of dekkingsinstelling. Als u een bestaande aantekening selecteert, wordt ook de bijbehorende werkbalk geopend.

De werkbalk biedt toegang tot weergavebeheer, inhoudsbewerking en lay-outopties.

U kunt de weergave- en lay-outopties in PDF Editor wijzigen met de hulpmiddelen aan de linkerkant van de werkbalk. Met deze hulpprogramma's kunt u:

• Een navigatiepaneel aan de linkerkant van het scherm openen.

Klik op , het miniatuurpictogram, en kies welke weergave in het navigatiepaneel moet worden geopend: Miniaturen, Overzicht of Bladwijzers. Klik nogmaals op de gemarkeerde optie om het paneel te sluiten.

• Door de opdracht bladeren.

Gebruik de pijlen om vooruit en achteruit te gaan in de taak. Om een specifieke pagina weer te geven, typt u het paginanummer in het veld tussen het pijltjeen en druk u op Enter.

• Configureren hoe de taak wordt weergegeven.

Klik op , het tandwielpictogram, en kies:

• Of er één of twee pagina's tegelijk moeten worden weergegeven.
    • Of u vloeiend door de pagina's wilt scrollen of van de ene pagina naar de volgende wilt springen.
    • Hoe de pagina's moeten worden geroteerd.

• Navigeren door de pagina's door ze omhoog en omlaag te slepen.

Klik op , het pictogram van de panmodus, en sleep de PDF-pagina's vervolgens omhoog of omlaag.

• Meerdere aantekeningen selecteren om ze te groeperen, te verwijderen of op een andere plaats te zetten.

Klik op , het pictogram Meerdere aantekeningen selecteren, en klik en teken vervolgens met de muis een rechthoek rond de aantekeningen die u wilt selecteren.

• In- of uitzoomen of de pagina vergroten zodat deze op de breedte van het PDF Editor-venster past.

Klik op , het pictogram voor inzoomen, , het pictogram voor uitzoomen of , het pictogram voor pagina aanpassen, om de grootte van de weergegeven inhoud aan te passen.

Voor het bewerken van inhoud, opslaan en zoeken gebruikt u de hulpprogramma's aan de rechterkant van de werkbalk: Met deze hulpprogramma's kunt u:

• Tekeningen of markeringen invoegen of wissen.

Klik op de pijl naast , het tekenpictogram, en selecteer vervolgens Tekening, Tekstmarkeerder, Vrije vorm markeren of Gum.

• Tekst of gebieden in de PDF-inhoud verbergen.

Klik op het pijltje naast , het redigeerpictogram, en selecteer vervolgens Tekst redigeren of Gebied redigeren.

• Handtekening invoegen.

Klik op , het handtekeningenpictogram, en maak vervolgens een keuze uit de opties in het venster Handtekening toevoegen.

• Afbeeldingen, stempels of koppelingen invoegen.

Klik op het pijltje naast , het pictogram Afbeelding, en selecteer vervolgens het type item dat u wilt invoegen.

• Aantekeningen invoegen.

Klik op , het pictogram Aantekening, en selecteer vervolgens de kleur- en vormopties in de extra werkbalk die onder de hoofdwerkbalk wordt geopend.

• Vormen invoegen.

Klik op het pijltje naast , het pictogram Vorm toevoegen, en selecteer vervolgens het type item vorm dat u wilt invoegen.

• Het document lokaal downloaden en afdrukken.

Klik op , het pictogram Opslaan, en kies vervolgens of u het bestand lokaal wilt opslaan of naar een printer wilt sturen die op uw computer is aangesloten.

• De documentpagina's beheren.

Klik op , het pictogram Document Editor, en selecteer vervolgens de opties in het menu Document Editor:

• Zoeken