Handmatig printers toevoegen

U kunt nieuwe printers eenvoudig registreren met de Add Printer... functie.
Handmatig een printer toevoegen:
  1. Klik op de knop Add Printer... op de pagina Printers.
    De knop Add Printer... is uitgeschakeld wanneer de data collector offline is of als de verbruikslimiet voor de gegevensbron is bereikt.
  2. Bewerk de printereigenschappen in het dialoogvenster New Printer.
    Het dialoogvenster New Printer
    Zie Printereigenschappen bewerken voor meer informatie over de beschikbare instellingen.
    Met RICOH Supervisor Data Collector wordt het serienummer van de printer geïdentificeerd op basis van het opgegeven IP-adres of de opgegeven hostnaam. Als er al eerder een gegevensbron met dat serienummer in het systeem is geregistreerd, kunt u een nieuwe instantie maken of het traceren van de vorige gegevensbron hervatten en toekomstige gegevens aan de bestaande historische gegevens toevoegen. Als u een andere naam voor de gegevensbron invoert, wordt de nieuwe naam ook op de bestaande historische gegevens toegepast.

Standaard is de optie Resume tracking the previous data source ingeschakeld en wordt een lijst weergegeven met de namen van de vorige gegevensbronnen die in het systeem zijn geïdentificeerd. Alleen inactieve gegevensbronnen die niet meer in eender welke data collector zijn geregistreerd, worden in de lijst weergegeven. U kunt de optie Resume tracking the previous data source uitschakelen als u in plaats daarvan een nieuwe gegevensbron wilt maken.Instelling voor Serial Number

3. Klik op OK.
    Belangrijk:
  • Als u de gegevensbronlimiet heeft bereikt die is toegestaan voor uw abonnement, kunt u geen extra printers toevoegen aan de data collector. Raadpleeg de RICOH Account Administration-documentatie voor informatie over het beheren van account- en gebruikersinstellingen.
  • U kunt printers uit verschillende netwerken aan dezelfde data collector toevoegen, zolang de data collector maar beide netwerken kan bereiken. Anders heeft u voor elk netwerk een aparte data collector nodig.
  • Voeg niet dezelfde printer aan meerdere data collectors toe om dubbele historische gegevens te voorkomen.
  • U kunt geen gegevensbronnen toevoegen, bewerken of verwijderen als de data collector geen verbinding heeft met de cloud. Wanneer de verbinding met de cloud wordt hersteld, worden alle functies ingeschakeld.