De indeling van een dashboard aanpassen

De indeling van het dashboard kan eenvoudig worden aangepast door het aantal kolommen te wijzigen en de widgets in de kolommen te reorganiseren.
Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar met de Selfservice-functie. Neem contact op met uw Ricoh-vertegenwoordiger als u deze functie wilt aanschaffen.

De standaardweergave van een dashboard geeft alle widgets onder elkaar weer in een enkele kolom. Als u een nieuw widget aanmaakt, wordt het onderaan het dashboard toegevoegd.

U kunt maximaal vier kolommen aan het dashboard toevoegen. Elke kolom kan meerdere widgets bevatten, maar een widget kan niet meer dan een kolom omvatten. U kunt ook een widget over een ander slepen om de beschikbare ruimte in horizontale zin te delen.

De indeling van een dashboard aanpassen:
  1. Klik op het tabblad Dashboards het tabblad Dashboards en selecteer een dashboard uit de lijst.
  2. Klik in de koptekst van het dashboard op de knop knop Opties Opties en selecteer Kolommen en het aantal kolommen.
    Tabblad - Dashboards Opties dashboard
  3. Als u een widget naar een andere kolom of positie wilt verplaatsen, klikt u in de koptekst van de widget en sleept u met ingedrukte muisknop de widget naar de nieuwe locatie.
    U kunt widgets ook naast elkaar plaatsen met behulp van een van de volgende methodes:
    • Plaats elke widget in een andere kolom.
    • Sleep een widget over een ander. De beschikbare ruimte wordt verdeeld tussen de twee widgets.
  4. Gebruik een van de volgende methodes om het formaat van een widget te wijzigen:
    • Wijzig het formaat van de kolom in het dashboard dat de widget bevat door de kolomrand naar links of naar rechts te slepen. Het formaat van alle widgets in de kolom wordt automatisch gewijzigd.
    • Wijzig het formaat van de widget door de rand ervan naar links, rechts, boven of onder te slepen.
    Opmerking: Als u het formaat van een indicator-widget wijzigt, verandert het automatisch in een ticker-widget. Het type van de oorpspronkelijke indicator-widget bepaalt hoe de ticker-widget eruit zal zien. Ticker-widgets voor numerieke indicators zien er anders uit dan ticker-widgets voor meterindicators.
  5. Als u de grootte van widgets in een rij wilt aanpassen zodat ze evenveel ruimte innemen, klikt u in de hoek van een widget op de knop Opties, de knop Opties en selecteer u Widgets in deze rij gelijkmatig verdelen.
    Als het dashboard uit meerdere kolommen bestaat, worden de widgets alleen in de bijbehorende kolom verdeeld.
  6. Om rechtstreeks vanuit het dashboard een titel toe te voegen aan een widget klik u bovenaan de widget op Titel toevoegen en voert u de titel in het tekstvak in.
  7. Om rechtstreeks vanuit het dashboard de titel van een widget te wijzigen klik u op de huidige titel en voert u in het tekstvak de nieuwe titel in.