Een kleurbereik selecteren

U kunt een kleurbereik toewijzen aan een veld op basis van de waarde ervan.
Een kleurbereik selecteren:
  1. Klik op het tabblad Dashboards het tabblad Dashboards en selecteer een dashboard uit de lijst.
  2. Maak of bewerk een widget in de Widget Designer.
    Zie Widgets maken of Widgets bewerken voor meer informatie.
  3. Klik in het gegevenspaneel aan de linkerzijde op een pictogramkleur om het dialoogvenster van de kleurkiezer te openen.
  4. Klik op het tabblad Bereik.
    Dialoogvenster Kleurkiezer - Tabblad Bereik
  5. Selecteer een type configuratie:
    • Selecteer Auto om automatisch een kleurbereik toe te wijzen.
    • Selecteer Handmatig om het kleurbereik handmatig te configureren.
  6. Volg deze stappen als u de configuratie op Handmatig instelt:
    1. Klik op de gekleurde rechthoeken links en rechts om de begin- en eindkleuren van het bereik te wijzigen.
    2. Selecteer de optie Kleurmethode.
      Met de optie Min/Max wordt het volledige kleurbereik weergegeven. Met de optie Min worden kleuren weergegeven voor alle waarden tussen de minimum- en de middelste waarden, en worden alle andere waarden in grijs weergegeven. Met de optie Max worden kleuren weergegeven voor alle waarden tussen de middelste en de maximumwaarden, en worden alle andere waarden in grijs weergegeven.
    3. Geef nieuwe waarden in voor de instelling Bereik aanpassen om de standaard minimum-, middelste en maximumwaarden te wijzigen.
      Het kleurbereik wordt standaard ingesteld om overeen te komen met de minimum- en maximumwaarden van de gegevens. U kunt in plaats daarvan de minimum- en maximumwaarden handmatig instellen.

Alle waarden onder de minimumwaarde worden toegewezen aan de linkerkleur. Alle waarden boven de maximumwaarde worden toegewezen aan de rechterkleur.

De middelste kleur is standaard grijs. Alle waarden groter dan de middelste waarde krijgen stapsgewijs de rechterkleur toegewezen. Alle waarden kleiner dan de middelste waarde krijgen stapsgewijs de linkerkleur toegewezen. U kunt de middelste waarde wijzigen en aangeven welke waarde aan grijs wordt toegewezen.

7. Voor de instelling Overgang selecteert u Stappen om een bepaald aantal kleuren in het bereik te definiëren of selecteert u Kleurovergang voor een lineair kleurbereik.
  8. Klik op OK.