Voorwaardelijke kleuren instellen

U kunt voorwaardelijke kleuren instellen voor velden, op basis van hun waarde.
Voor indicator-widgets kunt u daarnaast ook aangeven of een pictogram in de widget moet worden weergeven, en de kleur van het pictogram selecteren. U kunt bijvoorbeeld een rode pijl toevoegen die naar beneden wijst, voor een negatieve waarde.
Voorwaardelijke kleuren instellen:
  1. Klik op het tabblad Dashboards het tabblad Dashboards en selecteer een dashboard uit de lijst.
  2. Maak of bewerk een widget in de Widget Designer.
    Zie Widgets maken of Widgets bewerken voor meer informatie.
  3. Klik in het gegevenspaneel aan de linkerzijde op een pictogramkleur om het dialoogvenster van de kleurkiezer te openen.
  4. Klik op het tabblad Voorwaardelijk.
    Dialoogvenster Kleurkiezer - Tabblad Voorwaardelijk
    Elke rij van dit tabblad stelt een voorwaarde voor die u op de waarden van het veld kunt toepassen. Als de voorwaarde waar is, wordt de waarde weergegeven in de kleur die u in de rij hebt geselecteerd. Een rij kan bijvoorbeeld aangeven dat een negatieve waarde in rood wordt weergegeven, en een andere rij kan aangeven dat een positieve waarde in groen wordt weergegeven.
  5. Definieer in elke rij een expressie die op de waarde in dit veld moet worden toegepast door een operator te selecteren en een waarde aan te geven.
  6. Selecteer een kleur voor het veld.
  7. Klik op Voorwaarde toevoegen om meer voorwaarden toe te voegen en te definiëren.
    De voorwaarden worden in het dashboard geëvalueerd in de volgorde waarin ze in dit tabblad worden weergegeven, van boven naar onderen. De eerste voorwaarde die waar is bepaalt de kleur. U kunt de voorwaarden opnieuw ordenen door ze naar boven of naar beneden te slepen.
  8. Klik op OK.