Zonnestraal-widgets maken

De zonnestraal-widget is vergelijkbaar met een cirkeldiagram, maar is multidimensionaal. Een cirkeldiagram combineert een beschrijvend veld met een numerieke waarde; de zonnestraal-widget kan echter meerdere ringen weergeven, een voor elk veld. Elke ring van een zonnestraalgrafiek toont een uitsplitsing van het bovenliggende ringsegment.
Een zonnestraal-widget aanmaken:
  1. Klik op het tabblad Dashboards het tabblad Dashboards en selecteer een dashboard uit de lijst.
  2. Klik in het paneel Widgetbibliotheek op de knop knop Nieuwe widget maken Nieuwe widget maken om een widget aan te maken en het te openen in Widget Designer.
    Zie Widgets maken voor meer informatie.
  3. Selecteer in de Widget Designer Zonnestraaluit de lijst met widget-types in de linkerbovenhoek.
  4. Voeg uit het gegevenspaneel aan de linkerzijde gegevens toe aan de widget.
    1. Klik in de sectie Categorieën op de knop knop Toevoegen Toevoegen en selecteer het veld waarvan u de waarden als segmenten in de ring wilt weergeven.
      De categorieën van een zonnestraalgrafiek bevatten doorgaans beschrijvende gegevens.

Als u meerdere velden toevoegt, wordt elk veld weergegeven als een onderliggende ring waarvan de waarden gegroepeerd zijn op basis van het bovenliggenderingsegment.

2. Klik in de sectie Waarden op de knop knop Toevoegen Toevoegen en selecteer de velden waarvan de waarden de grootte van de ringsegmenten zullen bepalen.
      In een zonnestraal-widget geven de waarden doorgaans numerieke gegevens weer.

U kunt slechts een veld toevoegen.

5. Het uiterlijk van de widget aanpassen op het tabblad Ontwerpen aan de rechterzijde:
    1. Geef onder Midden de informatie aan die in het midden van de widget wordt weergegeven als u een segment aanwijst.
      De volgende opties zijn beschikbaar:
      • Waarde: Geeft de werkelijke aan dit segment gekoppelde numerieke waarde weer.
      • Bijdrage: Geeft de bijdrage van het segment weer aan het totale veld, in procent.
      • Bijdrage aan bovenliggend segment: Geeft de bijdrage van het segment weer aan het bovenliggende segment, in procent.
    2. Geef onder Tooltip aan of de werkelijke waarde of de bijdrage van een segment moet worden weergegeven als u een segment aanwijst.
    3. Geef aan onder Legenda of de legenda moet worden weergegeven en waar.
  6. Klik op Toepassen.