RICOH Fiery-printer voor losse vellen

Gebruik dit printertype voor printers die worden bediend via Fiery-controllers. U kunt beperkte taakgegevens ontvangen via SNMP of u kunt de RICOH API for Fiery gebruiken om gedetailleerde taakinformatie te ontvangen.

Zie Verzamelde gegevens voor meer informatie over de gegevens die door dit printertype worden verzameld.

Dialoogvenster New Printer - RICOH Fiery-printer voor losse vellen

Selecteer de SNMP-versie (Simple Network Management Protocol) om een verbinding tot stand te brengen tussen de data collector en de gegevensbron. Instructies voor deze stap vindt u in Generic SNMP Printer .

RICOH API voor Fiery - Status Ingeschakeld
Als de Status Ingeschakeld is, worden gegevens via RICOH API for Fiery verzameld. De data collector ontvangt gedetailleerde taakgegevens zoals: taak-ID, taaknaam, taakstatus, exemplaren, pagina's, vellen en prints.

Zorg ervoor dat de printer beschikt over Fiery API versie 5.2.27.01 of later en de Fiery patch voor RICOH Supervisor. Raadpleeg de Fiery Command WorkStation-documentatie voor informatie over het bijwerken van Fiery API.

Om RICOH API voor Fiery te gebruiken, moet u zich verifiëren met een gebruikersnaam en wachtwoord die overeenkomen met de gegevens die zijn gebruikt voor het registreren op de RICOH Fiery-printer voor losse vellen. Als u de standaardgegevens niet hebt gewijzigd, voert u admin in als gebruikersnaam en Fiery.1 als wachtwoord.

Klik op TEST om er zeker van te zijn dat er geen verbindings- of verificatieproblemen zijn. RICOH Supervisor Data Collector controleert de verbinding met de printer en haalt de tijdzone van de printer op. Als u een andere tijdzone wilt instellen, selecteert u een andere waarde in de lijst Tijdzone.

Opmerking:
  • Deze functie is alleen beschikbaar met de functie RICOH API voor Fiery. Neem contact op met uw Ricoh-vertegenwoordiger als u deze functie wilt aanschaffen.
  • Zorg ervoor dat u de Fiery-patch hebt geïnstalleerd: FIT102429972 (voor Fiery-controllers op basis van Windows) of FIT102430496 (voor Fiery-controllers op basis van Linux).
  • Voor RICOH Pro9500-printers moet u ervoor zorgen dat de minimale versie van RICOH API for Fiery is geïnstalleerd: 5.2.75.00 en de Fiery-patch is geïnstalleerd: SP3_FIT102693514 (voor Fiery-controllers op basis van Windows).
  • Voor RICOH ProC7500-printers moet u ervoor zorgen dat de minimale versie van RICOH API for Fiery is geïnstalleerd: 5.2.75.00 en de Fiery-patch is geïnstalleerd: SP3_FIT102693519 (voor Fiery-controllers op basis van Windows).
  • Als u RICOH API for Fiery wilt gebruiken met printers die al zijn geregistreerd in RICOH Supervisor Data Collector, moet u de eigenschappen van de printer bewerken en de optie RICOH API for Fiery inschakelen. Volg dan de stappen om te verifiëren en verbinding te maken met de printer en pas de tijdzone van de printer indien nodig aan.
  • Voor taken die rechtstreeks via Fiery Command WorkStation, Fiery Hot Folders of FTP zijn verzonden, wordt de informatie over de afdrukzijde mogelijk niet correct gerapporteerd. Om het probleem op te lossen, kunt u de afdrukzijde voor elke ingediende opdracht handmatig instellen. Klik met de rechtermuisknop op de taak en selecteer Eigenschappen.... Ga in het dialoogvenster Taakeigenschappen naar Lay-out en selecteer de optie Dubbelzijdig. Raadpleeg de documentatie bij uw Fiery Command WorkStation-versie voor de exacte instructies.
  • Het aantal kopieën is alleen beschikbaar voor taken die zijn afgedrukt.
  • Wanneer dubbelzijdige taken met een oneven aantal pagina's vanuit externe toepassingen via PostScript worden doorgegeven, wordt in sommige gevallen de informatie over de afdrukzijde niet correct op de printer geregistreerd en wordt de taak als enkelzijdig gerapporteerd.
RICOH API voor Fiery - Status Uitgeschakeld
Als de Status Uitgeschakeld is, worden gegevens verzameld via SNMP. De data collector ontvangt alleen beperkte informatie over taken, zoals taakstatus of foutberichten.
    Opmerking:
  • Voor het op de juiste manier weergeven van printergegevens zoals taaknamen wanneer RICOH Supervisor Data Collector informatie via SNMP ontvangt, moet u controleren of de waarde die voor de optie Printer Character Set is ingesteld, overeenkomt met de taalinstellingen die op de printer zijn geconfigureerd. Raadpleeg de printerdocumentatie voor meer informatie.
  • Voor nauwkeurige taakgegevens stelt u de afdrukwachtrijlimiet in Fiery Command WorkStation in op 99. Ga naar Servers Apparaatcentrum Serverconfiguratie en klik op de knop Configureren in de rechterbenedenhoek. Ga vervolgens naar Taakbeheer Afgedrukte wachtrij en voer 99 in bij Taken opgeslagen in afgedrukte wachtrij. Raadpleeg de documentatie bij uw Fiery Command WorkStation-versie voor de exacte instructies.
  • Wanneer u meerdere opdrachten in kleine oplagen tegelijk afdrukt, is het in sommige gevallen mogelijk dat een aantal opdrachten niet in RICOH Supervisor wordt gerapporteerd als de opdrachtgegevens met SNMP worden verzameld.