Veelvoorkomende problemen

Als u problemen ondervindt tijdens het gebruik van RICOH Supervisor Data Collector, kunt u deze mogelijk oplossen met behulp van de informatie in dit gedeelte.

Traces verzamelen

Voor het oplossen van een probleem kunt u traces verzamelen van uw data collector. RICOH Supervisor Data Collector maakt gebruik van een traceringsmechanisme dat de activiteit van de code opslaat.

Gebruik een van deze methoden om de traceringen van de data collector en eventuele aanvullende systeemgegevens te verzamelen, zoals installatiedetails en schijfruimte:

• Upload diagnostische gegevens. Zie Diagnostische gegevens uploaden voor meer informatie.

Opmerking:
    • De traceringen worden automatisch verzameld en geüpload naar de cloud.
    • U moet zich aanmelden om diagnostische gegevens te uploaden.
  • Download de traceringen door deze URL in de adresbalk van uw webbrowser in te voeren:

http://server_address:port_number/DataCollector/traces

waarbij server_address de hostnaam of het IP-adres is van de computer waarop RICOH Supervisor Data Collector is geïnstalleerd en port_number de webserverpoort.

Als u zich op de computer bevindt waarop RICOH Supervisor Data Collector is geïnstalleerd en u de standaardpoort gebruikt, kunt u naar http://localhost:19280/DataCollector/traces gaan.

Het resulterende pakket heet dc_traces_yyyymmdd_hhmmss_code.zip, waarbij yyyymmdd en hhmmss de datum en tijd weergeven waarop de tracering zijn verzameld en code een willekeurig gegenereerde identificatiecode is.

Opmerking:
    • Het eerste deel van de URL voor het verzamelen van traceringen komt overeen met de RICOH Supervisor Data Collector-URL. Voeg /traces toe aan het einde van de URL die u gebruikt voor toegang tot de toepassing.
    • U hoeft zich niet aan te melden om de traceringen te verzamelen.
    • U moet de traceringen naar een Ricoh-vertegenwoordiger sturen.
  • Volg deze stappen om handmatig een zip-bestand met verzamelde traceringen te genereren:

1. Log op afstand in op het apparaat waarop RICOH Supervisor Data Collector is geïnstalleerd.
    2. Download de traceringen door het getTraces.bat-script op Windows of het getTraces.sh-script op Linux te starten. Als RICOH Supervisor Data Collector op de standaardlocatie is geïnstalleerd, is de locatie van de .bat C:\Program Files\RICOH\Supervisor\bin voor Windows en de locatie van de .sh op Linux is/opt/RICOH/DataCollector/bin voor Linux.
    3. Het resulterende pakket heet DataCollector-Traces-timestamp.zip, waarbij timestamp de tijdstempel in milliseconden is van het tijdstip waarop de traceringen zijn verzameld.

Opmerking: U kunt de traceringen verzamelen wanneer RICOH Supervisor Data Collector niet toegankelijk is via de webbrowser.

Uw regio is tijdens de installatie niet bereikbaar

Als de regio waarin u uw gegevens wilt opslaan niet kan worden geselecteerd in het dialoogvenster Regio kiezen, moet u controleren of de toegang tot de regio-URL niet wordt geblokkeerd door de proxy- of firewallinstellingen:

• Verenigde Staten: https://datacollector.app-ricohsoftware.com/account-details.json
  • Europa: https://datacollector.app-ricohsoftware.eu/account-details.json

Problemen met geblokkeerde URL's

Als u RICOH Supervisor Data Collector in de Verenigde Staten wilt installeren, moet u toegang tot deze URL's toestaan:

• Voor de Verenigde Staten:
    • ricohsoftware.com
    • help.ricohsoftware.com
    • supervisor.app-ricohsoftware.com
    • services.app-ricohsoftware.com
    • datacollector.app-ricohsoftware.com
    • fileupload.app-ricohsoftware.com
    • cognito-idp.us-west-2.amazonaws.com
  • Voor Europa:
    • ricohsoftware.com
    • help.ricohsoftware.com
    • supervisor.app-ricohsoftware.eu
    • services.app-ricohsoftware.eu
    • datacollector.app-ricohsoftware.eu
    • fileupload.app-ricohsoftware.eu
    • cognito-idp.us-west-2.amazonaws.com

Als uw netwerk gebruikmaakt van een systeem voor het filteren van webinhoud, dient u ervoor te zorgen dat u altijd toegang heeft tot de volgende URL's:

• Voor de Verenigde Staten:
    • *.ricohsoftware.com
    • *.app-ricohsoftware.com
    • *.amazonaws.com
  • Voor Europa:
    • *.ricohsoftware.eu
    • *.app-ricohsoftware.eu
    • *.amazonaws.com

De RICOH Supervisor Data Collector-service opnieuw starten

Gebruik deze procedure als u problemen ondervindt en de RICOH Supervisor Data Collector-service handmatig opnieuw moet opstarten:

Om de RICOH Supervisor Data Collector service opnieuw op te starten, volgt u deze stappen op de computer waarop RICOH Supervisor Data Collector is geïnstalleerd:

• Ga in Windows naar Bedieningspaneel Systeembeheer en dubbelklik op Services. Klik in de lijst met services met de rechtermuisknop op RICOH Supervisor Web Server en selecteer Opnieuw starten.
  • Gebruik in Linux dit commando:
    sudo systemctl restart SupervisorWeb

Controleer in de RICOH Supervisor Data Collector-toepassing de status van de gegevensverzamelaar en van uw geregistreerde printers.

Controleer of er geen problemen zijn met connectiviteit of gegevensverzameling.

De data collector lijkt niet geregistreerd te zijn vanuit de cloud, uw abonnement is geldig en dit exemplaar van RICOH Supervisor Data Collector is eerder geregistreerd

Uw data collector kan de status Niet-geregistreerd vanuit de cloud krijgen in geval van stroomuitval, een volle schijf of beschadiging van de interne database. Informatie van gegevensbronnen wordt opgeslagen in de interne database totdat de data collector weer verbinding kan maken met de cloud. Informatie van gegevensbronnen kan verloren gaan tijdens stroomuitval of wanneer de schijf vol is.

Herhaal de verificatiestappen in RICOH Supervisor en herstel de data collector. In plaats van een nieuw exemplaar te selecteren, selecteert u de data collector die overeenkomt met uw eerdere installatie.

Ga als volgt te werk om gegevensverlies te voorkomen:

• Zorg ervoor dat u een Uninterruptible Power Supply (UPS) gebruikt voor stroomuitval.
  • Beperk de toegang tot de computer waarop RICOH Supervisor Data Collector is geïnstalleerd.
  • Controleer regelmatig de integriteit van uw schijf en de beschikbaarheid van ruimte.
  • We raden aan om de data collector verbonden te houden met de cloud.

Kan de toepassing niet starten

Als RICOH Supervisor Data Collector niet kan worden opgestart nadat u de computer opnieuw hebt opgestart, voert u Herstellen uit en start u de computer vervolgens nogmaals opnieuw op.

U kunt ook RICOH Supervisor Data Collector verwijderen en opnieuw installeren. Zorg ervoor dat u het selectievakje Data Collector uit de cloud verwijderen niet inschakelt wanneer u de installatie van de toepassing ongedaan maakt. Als u dat wel doet, gaan alle opgeslagen gegevens verloren.

Kan niet inloggen

Zorg ervoor dat u uw e-mailadres en wachtwoord correct invoert. Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig.

Als u uw wachtwoord bent vergeten, klikt u op Wachtwoord vergeten op de inlogpagina en volgt u de vereiste stappen. Nadat u het e-mailadres opgeeft voor uw account, ontvangt u een verificatiecode waarmee u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen.

Kan de toepassing niet openen nadat het IP-adres of de hostnaam van de RICOH Supervisor Data Collector server is gewijzigd

Om problemen te voorkomen, start u de RICOH Supervisor Data Collector server opnieuw op nadat u het IP-adres of de hostnaam daarvan hebt gewijzigd.

Kan geen toegang krijgen tot de toepassing op openSUSE

Op openSUSE moet u ervoor zorgen dat u het insserv-compat pakket installeert voordat u RICOH Supervisor Data Collector installeert. Installeer RICOH Supervisor Data Collector en start de computer opnieuw op.

Als RICOH Supervisor Data Collector is geïnstalleerd vóór het insserv-compat pakket, voer dan Repareren uit en start de computer opnieuw op.

Onjuiste weergave van een pagina

De pagina werd niet correct geladen. Wis de webbrowsercache en laad de pagina opnieuw. Raadpleeg de documentatie van de browser voor het opschonen van de cache en het opnieuw laden van een pagina.

Zorg ervoor dat uw webbrowser wordt ondersteund en correct is geconfigureerd.

Gebeurtenissen worden niet meer ontvangen in de cloud

Zorg ervoor dat de data collector online is.

Schakel de optie Store Data Locally op het tabblad General Settings uit.

Schakel energiebesparing uit op de computer waarop RICOH Supervisor Data Collector wordt geïnstalleerd. Anders kan de slaap- of energiebesparingsmodus worden geactiveerd op de computer waardoor de communicatie met de cloud mogelijk wordt onderbroken.

Gebeurtenissen die door RICOH Supervisor Data Collector worden verzameld terwijl RICOH Supervisor onderhoud ondergaat, gaan verloren

Als gebeurtenissen niet lokaal worden opgeslagen en naar de cloud worden gestuurd na een geplande onderhoudsperiode van RICOH Supervisor, hebt u mogelijk een oudere versie van RICOH Supervisor Data Collector. Voer een upgrade naar de nieuwste versie uit.

De data collector is niet verbonden met de cloud

Controleer uw internetverbinding en uw proxy-instellingen.

Ik kan geen gegevensbron toevoegen, bewerken of verwijderen

Zorg dat u verbinding hebt met de cloud. U kunt geen gegevensbronnen toevoegen, bewerken of verwijderen als de data collector geen verbinding heeft met de cloud.

Controleer of u nog steeds over de beschikbare gegevensbronnen beschikt. Bekijk de voettekst van de toepassing voor informatie over het gebruik van de gegevensbron.

Zorg ervoor dat u over de juiste gebruikersautoriteit beschikt. Neem contact op met uw Ricoh-vertegenwoordiger om de gebruikersrol van uw account te controleren.

Printers worden niet automatisch gedetecteerd via de functie Scan for Printers

Als u wilt dat RICOH Supervisor Data Collector printers kan vinden via de functie Scan for Printers, moet u eerst het SNMP v1/v2-protocol inschakelen op de fysieke printer. Raadpleeg de printerdocumentatie voor meer informatie.

Zorg ervoor dat de gescande printers online zijn.

Informatie over de printerstatus ontbreekt

Zorg ervoor dat u het SNMP-protocol op de fysieke printer inschakelt en dat u RICOH Supervisor Data Collector-printers configureert met het SNMP-communicatiekanaal. Zie de printerdocumentatie voor informatie over het inschakelen van SNMP op de printer.

Informatie over taken ontbreekt

Zorg ervoor dat u het juiste printertype voor uw printermodel selecteert en dat u het SNMP-protocol inschakelt op de fysieke printer. Zie de printerdocumentatie voor informatie over het inschakelen van SNMP op de printer.

Taaknamen worden verkeerd weergegeven

Er is een beperkt aantal tekens voor het veld Taaknaam. De limiet varieert afhankelijk van de printer waarvan u informatie ontvangt. Als u meer gebruikt, verzendt de printer onvolledige of gewijzigde gegevens. Om de taaknaam correct weer te geven, beperkt u het aantal tekens in het veld tot:

• Printers met continue invoer - maximaal 255 tekens
  • Printers die worden bediend via Fiery-controllers:
    • SNMP - maximaal 64 tekens, of
    • Fiery API - maximaal 256 tekens
  • Printers voor losse vellen die worden bediend via TotalFlow Print Server-controllers - maximaal 255 tekens
  • Andere printers die SNMP gebruiken - maximaal 64 tekens

Voor het op de juiste manier weergeven van printergegevens zoals taaknamen wanneer RICOH Supervisor Data Collector informatie via SNMP ontvangt, moet u controleren of de waarde die voor de optie Printer Character Set is ingesteld, overeenkomt met de taalinstellingen die op de printer zijn geconfigureerd. Raadpleeg de printerdocumentatie voor meer informatie.

De optie Printer Character Set is beschikbaar wanneer u printers toevoegt of bewerkt waarvoor de configuratie Generic SNMP Printer, RICOH GW Cut Sheet Printer of RICOH Fiery-printer voor losse vellen wordt gebruikt.

Informatie over het gebruik van inkt of rollen ontbreekt

Zorg ervoor dat u het juiste printertype voor uw printermodel selecteert en dat u het RICOH Productivity Tracker-communicatiekanaal inschakelt.

Toegang tot de RICOH Supervisor Data Collector-instellingen is toegestaan zonder verificatie van de RICOH Supervisor Data Collector-hostserver

U moet de RICOH Supervisor Data Collector-hostserver beveiligen en alleen toegang verlenen aan bevoegd personeel.

RICOH Supervisor Data Collector beheert uw lokale gegevensopslag niet

Als u de optie Store Data Locally op het tabblad General Settings inschakelt, maakt RICOH Supervisor Data Collector een reeks bestanden met de gegevens die zijn verzameld van de printers op de opgegeven locatie. Dit gebeurt telkens wanneer er nieuwe gegevens worden verzameld. Het is uw verantwoordelijkheid om de bestanden te verwerken of te verwijderen.

Ik kan geen toegang tot het online Help-systeem van RICOH Supervisor Data Collector krijgen

Het online Help-systeem van RICOH Supervisor Data Collector kan alleen worden bekeken vanaf computers met internettoegang. Schakel internettoegang op uw computer in of gebruik de Help voor het veld op het scherm voor nuttige informatie.

De gegevens die voor een- of dubbelzijdige taken zijn verzameld, worden niet nauwkeurig gerapporteerd via SNMP

Als u taken verzendt met dezelfde afdrukzijde, hetzij enkelzijdig of dubbelzijdig, moet u ervoor zorgen dat ze allemaal zijn voltooid en gerapporteerd zoals afgedrukt door RICOH Supervisor Data Collector voordat u meer taken verzendt met dezelfde afdrukzijde.

Als u taken met verschillende afdrukzijden, enkelzijdig en dubbelzijdig, wilt afdrukken, moet u ervoor zorgen dat u elke taak één voor één verzendt. Nadat elke verzonden taak is voltooid en is gerapporteerd zoals afgedrukt door RICOH Supervisor Data Collector, kunt u de volgende taak verzenden.

Prestatieproblemen veroorzaakt door onvoldoende RAM (Random Access Memory)

U wordt aangeraden maximaal 15 printers te registreren voor 4 GB aan beschikbaar RAM om prestatieproblemen te voorkomen.

Verhoog het beschikbare RAM of installeer extra data collectors als u een groot aantal printers wilt bewaken.

Ontbrekende of onnauwkeurige gegevens na stroomuitval

In het geval van stroomuitval raden we u aan RICOH Supervisor Data Collector te verwijderen en opnieuw te installeren. Zorg ervoor dat u het selectievakje Data Collector uit de cloud verwijderen niet inschakelt wanneer u de installatie van de toepassing ongedaan maakt. Als u dat wel doet, gaan alle opgeslagen gegevens verloren.

Zorg ervoor dat u een Uninterruptible Power Supply (UPS) gebruikt om problemen met betrekking tot stroomuitval te voorkomen.

Handmatig RICOH Supervisor Data Collector verwijderen

Als u de RICOH Supervisor Data Collector-service handmatig verwijdert, kunt geen nieuwe Data Collector installeren.

In deze procedure ziet u de stappen voor het handmatig verwijderen van RICOH Supervisor Data Collector.

Zorg ervoor dat u over de juiste gebruikersautoriteit beschikt. U moet de beheerdersrol hebben om de procedure te voltooien. Neem contact op met uw Ricoh-vertegenwoordiger om de gebruikersrol van uw account te controleren.

• In Windows:

1. Stop de RICOH Supervisor Data Collector-service met een van deze methoden:
      • Gebruik de app Services.
      • Gebruik dit commando:
        net stop SupervisorWeb
    2. Verwijder de RICOH Supervisor Data Collector-service met een van deze methoden:
      • Gebruik het hulpprogramma regedit en volg deze stappen:
        • Open regedit.
        • Ga naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SupervisorWeb.
        • Klik met de rechtermuisknop op SupervisorWeb en selecteer Verwijderen.
      • Gebruik dit commando:
        reg delete "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SupervisorWeb" /f

Start het apparaat waarop RICOH Supervisor Data Collector is geïnstalleerd opnieuw op als het RICOH Supervisor Data Collector-service-item van de Services-app nog steeds beschikbaar is.

3. Verwijder het RICOH Supervisor Data Collector-item voor verwijdering uit het Configuratiescherm met een van deze methoden:
      • Gebruik het hulpprogramma regedit en volg deze stappen:
        • Open regedit.
        • Ga naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\RICOH Supervisor - Data Collector.
        • Klik met de rechtermuisknop op RICOH Supervisor - Data Collector en selecteer Verwijderen.
      • Gebruik dit commando:
        reg delete “HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\RICOH Supervisor - Data Collector” /f
    4. Bewerk het Zero G Registry-bestand:
      • Open Verkenner en wijzig de Weergave-opties door de systeembestanden en -mappen zichtbaar te maken.
      • Ga naar C:\Program Files\Zero G Registry en bewerk het bestand .com.zerog.registry.xml door alles te verwijderen wat gerelateerd is aan RICOH Supervisor Data Collector en aan het pad waar RICOH Supervisor Data Collector was geïnstalleerd.

Verwijder alleen de items met betrekking tot RICOH Supervisor Data Collector als er andere producten in dit bestand worden genoemd.

Als er alleen informatie is met betrekking tot RICOH Supervisor Data Collector, kunt u het bestand verwijderen.

5. Verwijder de installatiemap (voorbeeld: C:\Program Files\RICOH\Supervisor).
    6. Verwijder de snelkoppelingen van RICOH Supervisor Data Collector van het bureaublad.

• Op Linux:

1. Stop de RICOH Supervisor Data Collector-service met een van deze opdrachten:
      sudo service SupervisorWeb stop
      of
      sudo systemctl stop SupervisorWeb
    2. Verwijder de RICOH Supervisor Data Collector-service met deze opdracht:
      sudo rm -f /etc/init.d/SupervisorWeb
    3. Bewerk het Zero G Registry-bestand:
      • Zoek naar .com.zerog.registry.xml (Voorbeeld: /var/.com.zerog.registry.xml) of gebruik deze opdracht:
        sudo find -iname *zerog.registry.xml
      • Bewerk het bestand door alles te verwijderen dat betrekking heeft op RICOH Supervisor Data Collector en op het pad waar RICOH Supervisor Data Collector is geïnstalleerd.
    4. Verwijder de installatiemappen (Voorbeeld: /opt/RICOH/DataCollector) met de opdrachten:

sudo rm -rf /opt/RICOH/DataCollector
      en
      sudo rm -rf /root/.DataCollector

Contact opnemen met de ondersteuning van Ricoh

Als u hulp nodig heeft bij een probleem met RICOH Supervisor Data Collector, kunt u contact opnemen met een ondersteuningsmedewerker van Ricoh.

Voor technische ondersteuning binnen de Verenigde Staten belt u het nummer 1-877-318-8968. Voor alle andere regio's neemt u contact op met uw Ricoh-vertegenwoordiger of met de technische ondersteuning.