De Standaarddashboards en -filters gebruiken

De standaarddashboards bevatten verschillende voorgedefinieerde widgets, die de gegevens van uw data collectors en softwareconnectoren interpreteren en weergeven. U kunt de standaarddashboards vanaf het tabblad Dashboards openen nadat u met het verzamelen van gegevens bent begonnen.
Verwijzing: Ga voor een videopresentatie van de standaarddashboards en -filters naar Ricoh How-to Videos.
U gebruikt als volgt de standaarddashboards en filters:
  1. Klik op tabblad Dashboards, het tabblad Dashboards.
  2. Selecteer in de lijst Dashboards het dashboard Capaciteitsplanning (prints), Inktverbruik (alleen inkjetprinters), Taakinzichten, Printergebruik of RICOH ProcessDirector.
    Het tabblad Dashboards - Standaarddashboards
    Het dashboard Capaciteitsplanning (prints)

Biedt informatie voor het plannen van de capaciteit en taakverdeling door het jaarlijkse, maandelijkse en dagelijkse volume, de printerprestaties en de dagen en uren met de hoogste productie te traceren op basis van het aantal afgedrukte prints.

Zie Het dashboard Capaciteitsplanning (prints) voor meer informatie.

Het dashboard Inktgebruik (alleen inkjetprinters)

Biedt informatie over inktverbruik door het maandelijkse en dagelijkse inktverbruik en het inktverbruik per printer en per taak bij te houden.

Zie Het dashboard Inktgebruik (alleen inkjetprinters) voor meer informatie.

Het dashboard Taakinzichten

Hierop ziet u taakinformatie, zoals het aantal afgedrukte taken, het aantal afgedrukte pagina's, de gemiddelde taakgrootte en de gemiddelde taakduur. Het dashboard biedt ook informatie over printerfouten en de duur van fouten, zodat u de taken kunt zoeken die de meeste fouten hebben veroorzaakt.

Zie Het dashboard Taakinzichten voor meer informatie.

Het dashboard Printergebruik

Geeft u inzicht in het gebruik van de afzonderlijke printers op basis van de bedrijfstijd, uitvaltijd en inactieve tijd van de printer, het aantal afgedrukte prints per uur, het aantal afgedrukte prints ten opzichte van de bedrijfstijd en de duur van printerfouten en fouttypen.

Zie Het dashboard Printergebruik voor meer informatie.

Het dashboard RICOH ProcessDirector

Geeft informatie weer die is verzameld van RICOH ProcessDirector.

Zie RICOH ProcessDirector -standaarddashboard voor meer informatie.

3. U communiceert als volgt met de widgets van de standaarddashboards:
    • Als u extra details wilt weergeven, plaatst u de muisaanwijzer op de gegevens in de widgets.
    • Als u gegevens in een widget wilt selecteren en het dashboard wilt filteren op basis van de geselecteerde gegevens, klikt u op een item in de widget.

In diagram-widgets kunt u slepen met de cursor om een gebied te tekenen dat u wilt selecteren en vervolgens de muisknop loslaten en in het menu op Selecteren klikken.

Zie Selecties maken in widgets voor meer informatie.

• Als u meer gegevens wilt analyseren en een gedetailleerde weergave van een geselecteerde waarde wilt bekijken, klikt u met de rechtermuisknop op een item in de widget en selecteert u een zoomoptie.

Zie Inzoomen in een widget voor meer informatie.

• Voor het analyseren van trends in widgetgegevens klikt u op Analyseren-knop, de knop Analyseren, selecteert u Trend en schakelt u de optie Trend weergeven in.

Deze functie is alleen beschikbaar voor vlakdiagrammen, staafdiagrammen, kolomdiagrammen, lijndiagrammen en poolgrafieken.

Zie Trends in widgetgegevens analyseren voor meer informatie.

• Als u widgetgegevens wilt downloaden, klikt u op knop Opties, de knop Opties in de hoek van de widget en selecteert u vervolgens Downloaden en een bestandsindeling.

Zie Gegevens van widgets downloaden voor meer informatie.

4. U filtert als volgt de gegevens in het dashboard met behulp van de standaardfilters:
    • U toont of verbergt het paneel Filters door te klikken op Filters wisselen de knop Filters wisselen in de koptekst van het dashboard.
    • U gebruikt als volgt een van de volgende methoden om een filter te bewerken:
      • Klik op de knop knop Filter bewerken Filter bewerken naast de filternaam om het dialoogvenster Filter bewerken te openen en wijzig de filterinstellingen.
      • Vouw het filter uit en schakel het selectievakje in of uit naast de waarden die u wilt opnemen of uitsluiten.
    • Als u een filter wilt in- of uitschakelen, schakelt u de schakelaar naast het filter in of uit.

Klik op de schakelaar om dit aan en uit te schakelen. De schakelaar staat op "aan" als de cirkel zich rechts bevindt met een groene achtergrond. De schakelaar staat op "uit" als de cirkel zich links bevindt met een grijze achtergrond.

• Klik op knop Opties de knop Opties boven aan het paneel Filters en selecteer Instellen als mijn standaardfilters als u de huidige status van de filters en hun instellengen wilt opslaan.

Klik op de knop knop Herstellen naar mijn standaardfilters Herstellen naar mijn standaardfilters om de opgeslagen filters te herstellen.

Zie Werken met filters voor meer informatie over het gebruik van filters. Zie Het dashboard Capaciteitsplanning (prints) , Het dashboard Taakinzichten , Het dashboard Printergebruik of RICOH ProcessDirector -standaarddashboard voor meer informatie over de filters die voor elk standaarddashboard zijn gedefinieerd.
  5. Als u de dashboardgegevens wilt downloaden als een PDF-bestand of een PNG-afbeelding, klikt u op knop Opties de knop Opties in de koptekst van het dashboard en selecteert u vervolgens Downloaden en een beststandsindeling.
  6. U kunt de standaarddashboards als volgt aanpassen:
    • U wijzigt het kleurenpalet door in de koptekst van het dashboard op knop Kleurenpalet van dashboard wijzigen de knop Kleurenpalet van dashboard wijzigen te klikken en een van de beschikbare kleurenpaletten te selecteren.

Zie Kleurenpalet van dashboard wijzigen voor meer informatie.

• U verplaatst een widget naar een andere positie door te klikken in de koptekst van de widget en met ingedrukte muisknop de widget naar de nieuwe locatie te slepen.

Als u een widget boven op een andere widget plaatst, wordt de beschikbare ruimte over de twee widgets verdeeld.

• U wijzigt de grootte van een widget door een rand van die widget naar rechts, links, omhoog of omlaag te slepen.
    • Als u de grootte van widgets in een rij wilt aanpassen zodat ze evenveel ruimte innemen, klikt u in de hoek van een widget op de knop Opties, de knop Opties en selecteer u Widgets in deze rij gelijkmatig verdelen.
    • U verwijdert een widget van het dashboard door in de hoek van de widget op knop Opties de knop Opties te klikken en Verwijderen te selecteren.

Alle wijzigingen worden toegepast op een lokale kopie van de standaarddashboards en hebben geen invloed op de oorspronkelijke versies.

7. Als u een standaarddashboard wilt dupliceren en als startpunt voor een nieuw dashboard wilt gebruiken, klikt u op knop Opties de knop Opties in de koptekst van het dashboard en selecteert u Dupliceren.
    Zie Dashboards dupliceren voor meer informatie.
Als u een standaarddashboard hebt gewijzigd, zoals het wijzigen van het kleurenpalet of het bewerken van de filterinstellingen, kunt u op elk gewenst moment terugkeren naar de oorspronkelijke versie van het dashboard. Klik in de koptekst van het dashboard op de knop knop Opties Opties en selecteer Dashboard herstellen. Alle lokale wijzigingen aan het dashboard worden in dat geval overschreven.