Widgetfilters maken

U kunt in de Widget Designer bepalen welke subset gegevenswaarden in een widget wordt weergegeven door een widget-filter in te stellen. Dit type filter is alleen van invloed op de widget waarop het wordt toegepast. U kunt bijvoorbeeld een filter maken dat alleen gegevens van bepaalde printers weergeeft.
Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar met de Selfservice-functie. Neem contact op met uw Ricoh-vertegenwoordiger als u deze functie wilt aanschaffen.

Widget-filters zijn niet zichtbaar in het dashboard en kunnen niet worden rechtstreeks vanuit het dashboard worden bewerkt. Lezers zien deze filters en kunnen deze niet wijzigen.

Als u een widget-filter maakt voor een veld waarop reeds een dashboard-filter is toegepast, heeft de widget-filter voorrang op de dashboard-filter. U kunt bijvoorbeeld zowel een dashboard-filter als een widget-filter toepassen op het veld maanden. Als januari en februari worden geselecteerd voor de dashboard-filter en maart en april worden geselecteerd voor de widget-filter, worden in de widget gegevens weergegeven voor maart en april, volgens de widget-filter.

Als uw widget wordt gefilterd met meetwaarden, hebben de meetwaarden voorrang op elke andere widget- of dashboard-filter die voor de zelfde velden is toegepast.

Een widget-filter toevoegen:
  1. Klik op het tabblad Dashboards het tabblad Dashboards en selecteer een dashboard uit de lijst.
  2. Een widget maken of bewerken:
    Zie Widgets maken of Widgets bewerken voor meer informatie.
  3. Klik in de Widget Designer op het tabblad Filters aan de rechterzijde.
    Het paneel Filters wordt weergegeven met afzonderlijke secties voor Dashboard-filters en Widget-filters.
    Widget Designer - paneel Filters
  4. Klik onder Widget-filters, op de knop knop Toevoegen Toevoegen.
  5. Configureer in het dialoogvenster Een veld filteren de instellingen die nodig zijn voor de nieuwe filter.
    Dialoogvenster Een veld filteren
    1. Selecteer het veld dat u wilt gebruiken voor de filter.
    2. Selecteer een type filter in de tabbladen aan de linkerzijde.
      Dialoogvenster Een veld filteren - Filter configureren
    3. Stel details voor filteren in op het paneel aan de rechterzijde.
      De instellingen zijn afhankelijk van het type filter dat u aanmaakt.

De procedure voor het instellen van widget-filters is vergelijkbaar met de procedure voor het instellen van dashboard-filters. Zie Dashboardfilters maken voor meer informatie over het maken van filters. Het verschil is dat het widgetfilter alleen de widget beïnvloedt waarvoor het is gedefinieerd, en alleen toegankelijk is via de Widget Designer.

4. Klik op OK om de gegevens in de widget te filteren en de nieuwe filter toe te voegen aan het paneel Filters in de Widget Designer.
    U kunt meerdere filters instellen, elk voor een verschillend veld. Deze filters hebben onderling een EN-relatie.
      Opmerking:
    • Sleep een filter boven of onder een andere filter om de filter op het paneel Filters opnieuw te ordenen.
    • Klik om de naam van een filter te wijzigen op de knop knop Opties Opties en selecteer Naam wijzigen. Geef de nieuwe naam van de filter op in het tekstvak.
  6. Optioneel: Stel de filter in als achtergrondfilter met een van de volgende methodes om de waarden die zichtbaar zijn in de widget-filter:
    • Klik voor een filteren zonder geselecteerde waarden op de knop knop Opties Opties, selecteer Achtergrondfilter maken, configureer de filterinstellingen en klik op OK.
    • Klik voor een filter met reeds specifieke geselecteerde waarden op de knop knop Opties Opties en selecteer Instellen als achtergrondfilter.

De achtergrondfilter wordt aangeduid met een filterpictogram.

Achtergrondfilters zijn handig als u zich wilt concentreren op een subset gegevens en niet door een lange lijst van opties wilt bladeren.

Klik op de knop knop Opties Opties en selecteer Achtergrondfilter bewerken als u een achtergrondfilter wilt bewerken.

Klik om een achtergrondfilter te verwijderen op de knop knop Opties Opties en selecteer Achtergrondfilter verwijderen.

7. Klik op Toepassen.
U kunt een veld dat reeds is inbegrepen in de widget ook rechtstreeks filteren. Wijs in het gegevenspaneel links het veld aan waarop u wilt filteren, en klik op de knop knop Veldwaarden filteren Veldwaarden filteren.