Widgets maken

Met de Widget Designer kunt u nieuwe widgets aanmaken voor uw dashboard.
Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar met de Selfservice-functie. Neem contact op met uw Ricoh-vertegenwoordiger als u deze functie wilt aanschaffen.
Een widget aanmaken:
  1. Klik op het tabblad Dashboards het tabblad Dashboards en selecteer een dashboard uit de lijst.
  2. Klik als het paneel Widgetbibliotheek niet zichtbaar is in de koptekst van het dashboard op de knop knop Widgets wisselen Widgets wisselen.
  3. Klik in het paneel Widgetbibliotheek op de knop knop Nieuwe widget maken Nieuwe widget maken.
    Tabblad - Dashboards Nieuw dashboard
  4. Configureer in de Widget Designer de instellingen die nodig zijn voor de nieuwe widget.
    Tabblad - Dashboards Widget Designer
    1. Voer in het veld Titel instellen een nieuwe titel in voor de widget.
      U kunt ook een nieuwe titel voor een widget rechtstreeks toevoegen aan het dashboard.
    2. Selecteer het type gegevensvisualisatie uit de lijst in de linkerbovenhoek.
      Er zijn verschillende typen diagrammen beschikbaar.
    3. Selecteer in het gegevenspaneel links de waarden die u in de widget wilt weergeven en welke waarden nodig zijn om de gegevens te groeperen.
      De opties zijn afhankelijk van het visualisatietype.

Klik op de knop knop Toevoegen Toevoegen naast een gegevenssectie en selecteer een veld in het dialoogvenster Een veld toevoegen.

Tabblad - Dashboards Widget Designer

Het pictogram aan de linkerzijde van elk veld geeft het type veld aan:

• Datumpictogram Datum
      • Alfanumeriek pictogram Beschrijvend
      • Numeriek Numeriek

Elk veld heeft een standaardgedrag dat afhangt van het type gegevens in het veld en het type gegevens dat voor de widget nodig is. Als er voor de widget bijvoorbeeld numerieke waarden nodig zijn, is Sum de standaardaggregatiemethode voor numerieke velden. U kunt informatie over het standaardgedrag van een veld bekijken door de muisaanwijzer op het veld te plaatsen.

U wijzigt het standaardgedrag van een veld door de muisaanwijzer op het veld te plaatsen en te klikken op Meer.... U kunt een andere aggregatiemethode selecteren, filters toepassen of een andere periode voor datumvelden instellen.

4. Klik op het tabblad Filters aan de rechterzijde om de filters te beheren die een invloed hebben op de widget.
    5. Klik op het tabblad Ontwerpen aan de rechterzijde om het uiterlijk van de widget aan te passen.
      U kunt labels, legenda, lijntypes en andere opmaakinstellingen configureren. De opties zijn afhankelijk van het visualisatietype.
    6. Klik op de knop knop Opties Opties en schakel de optie Widget heeft invloed op dashboard-filters uit om te vermijden dat gegevensselecties in een widget, invloed hebben op het dashboard.
      Wanneer u een selectie in een widget maakt, wordt op basis van de geselecteerde gegevens standaard een filter toegevoegd en toegepast op het dashboard.
    7. Klik op de knop knop Opties Opties en schakel de optie Onbeperkt Inzoomen uit als u enkel toegang wilt geven tot vooraf gedefinieerde zoom-hiërarchieën en wilt voorkomen dat lezers onbeperkt kunnen inzoomen op een veld.
    8. Klik op de knop knop Opties Opties en schakel de optie Titelbalk verbergen in om de titelbalk te verbergen.
    9. In de voorbeeldweergave in het midden kunt u een voorbeeld zien van het ontwerp en de inhoud van de widget.

De optie Bijwerken bij elke wijziging is standaard ingeschakeld en het voorbeeld wordt automatisch bijgewerkt.

Als u de prestaties wilt verbeteren in geval van trage querytijden bij grote hoeveelheden gegevens, kunt u de optie Bijwerken bij elke wijziging uitschakelen. Klik op de knop Bijwerken wanneer u de laatste wijzigingen wilt weergeven.

10. Klik op de knop knop Uw widget downloaden Uw widget downloaden en selecteer een bestandsindeling als u de widgetgegevens wilt downloaden.
      Deze optie is alleen beschikbaar nadat u gegevens aan de widget hebt toegevoegd. Welke bestandsindelingen beschikbaar zijn voor downloads hangt af van het type widget.
  5. Klik op Toepassen.
    Tabblad - Dashboards Widget Designer
Een nieuwe widget wordt toegevoegd aan het dashboard en aan de widget-bibliotheek.