Inktgegevens voor InfoPrint 5000-printers uploaden

Om het inktgebruik van uw InfoPrint 5000-printers voor kettingformulieren bij te houden, moet u op het tabblad Data Collectors inktgegevens voor elke printer uploaden.
Inktgegevens voor een InfoPrint 5000-printer uploaden:
  1. Exporteer op de InfoPrint 5000-printer de gebruiksgegevens als een CSV-bestand.
    Raadpleeg de printerdocumentatie voor meer informatie over het exporteren van inktgegevens.
  2. Klik in RICOH Supervisor op het tabblad Data Collectors (tabblad Data Collectors).
  3. Selecteer in de lijst Data Collectors de data collector waar de printer is geregistreerd.
  4. Zoek de printer in de lijst met gegevensbronnen en klik op knop CSV-inktbestand uploaden... de knop CSV-inktbestand uploaden....
    Tabblad Data Collectors - Inktgegevens uploaden

De knop CSV-inktbestand uploaden... is actief voor alle printerstatussen.

5. Upload in het dialoogvenster Bestanden uploaden het CSV-bestand met inktgegevens dat op de printer is geëxporteerd.
    De procedure voor het uploaden van het bestand hangt af van de webbrowser.
  6. Klik in het dialoogvenster Bestandsupload bevestigen op Verdergaan om de gegevensupload te bevestigen.
    Belangrijk: Controleer of u het juiste bestand met inktgegevens heeft geselecteerd. Zodra het bestand is geüpload, is het niet meer mogelijk om de gegevens te verwijderen of het uploaden ongedaan te maken.
  7. Als u een inktgegevensbestand uploadt van een printer met een configuratie voor enkelzijdig of dubbelzijdig/enkelzijdig, moet u in het dialoogvenster Engine selecteren de engine opgeven waarvan het bestand wordt verzameld en op Verdergaan clicks.

Als u inktgegevens nauwkeuriger wilt bijhouden, moet u de juiste engine selecteren op basis van de printerconfiguratie.

8. Controleer het resultaat van de gegevensupload en -validatie:
    • Na een succesvolle upload en validatie wordt het pictogram Upload voltooid pictogram Upload voltooid weergegeven, evenals de naam van het geüploade bestand en de datum en tijd waarop het is ingediend.
    • Na een mislukte upload en validatie wordt het pictogram Upload mislukt pictogram Upload mislukt weergegeven, evenals de naam van het geselecteerde bestand, de datum en tijd waarop het is ingediend en de foutmelding.

Corrigeer in de foutmelding gemelde problemen en probeer het bestand opnieuw te uploaden. Als de indeling en structuur van het bestand niet aan de vereisten voldoen, probeert u het opnieuw van de printer te exporteren.

Na een succesvolle upload van het gegevensbestand kan het tot wel 30 minuten duren voordat de gegevens in uw dashboards beschikbaar zijn.

U kunt de procedure zo vaak herhalen als nodig is om nieuwe inktgegevens te uploaden die op de printer zijn geëxporteerd. Exporteer het bestand met inktgegevens op gezette tijden om te voorkomen dat gegevens verloren gaan. Zodra het maximale aantal records is bereikt, overschrijft de printer oudere gegevens. Het maximale aantal records is afhankelijk van het printergebruik, maar wij raden u aan ten minste elke 5000 taken een nieuw bestand met inktgegevens te exporteren.