Dashboards maken

U kunt nieuwe dashboards aanmaken en aanpassen aan uw behoeften.
Verwijzing: Ga voor een videopresentatie van deze functie naar Ricoh How-to Videos.
Een dashboard maken:
  1. Klik op het tabblad tabblad Dashboards Dashboards.
  2. Klik op de knop knop Dashboard maken Dashboard maken naast Dashboards.
    Tabblad - Dashboards Een dashboard maken
    U kunt ook met de rechtermuisknop op het dashboardpaneel klikken en Nieuw dashboard... selecteren.
  3. Voer in de koptekst van het dashboard de naam van het dashboard in.
    Tabblad - Dashboards Nieuw dashboard
  4. Vouw in het paneel Widgetbibliotheek aan de rechterkant de widgetgroep uit en sleep widgets naar het dashboard-gebied.
    • Klik op de knop knop Widgets wisselen Widgets wisselen om het paneel Widgetbibliotheek te verbergen of weer te geven.
    • In het paneel Widgetbibliotheek staan de standaardwidgets van RICOH Supervisor aangepaste widgets die u heeft aangemaakt. Zie De widgets beheren in de Widget-bibliotheek voor meer informatie over het paneel Widgetbibliotheek. Zie De standaardwidgets gebruiken voor meer informatie over de standaardwidgets.
    • U kunt ook nieuwe widgets aanmaken en toevoegen aan het dashboard. Zie Widgets maken voor meer informatie over het maken van widgets.
    Opmerking: Om problemen met de systeemprestaties te voorkomen, raden wij u aan niet meer dan 10 widgets toe te voegen aan een dashboard.
  5. Pas de instellingen en inhoud van het dashboard aan uw behoeften aan.
    • U wijzigt het kleurenpalet door in de koptekst van het dashboard op knop Kleurenpalet van dashboard wijzigen de knop Kleurenpalet van dashboard wijzigen te klikken en een van de beschikbare kleurenpaletten te selecteren.

Zie Kleurenpalet van dashboard wijzigen voor meer informatie.

• U verplaatst een widget naar een andere positie door te klikken in de koptekst van de widget en met ingedrukte muisknop de widget naar de nieuwe locatie te slepen.

Als u een widget boven op een andere widget plaatst, wordt de beschikbare ruimte over de twee widgets verdeeld.

• U wijzigt de grootte van een widget door een rand van die widget naar rechts, links, omhoog of omlaag te slepen.
    • Als u de grootte van widgets in een rij wilt aanpassen zodat ze evenveel ruimte innemen, klikt u in de hoek van een widget op de knop Opties, de knop Opties en selecteer u Widgets in deze rij gelijkmatig verdelen.

Als het dashboard uit meerdere kolommen bestaat, worden de widgets alleen in de bijbehorende kolom verdeeld.

• U verwijdert een widget van het dashboard door in de hoek van de widget op knop Opties de knop Opties te klikken en Verwijderen te selecteren.