Vloeistofmeter-widgets maken

De vloeistofmeter-widget is handig als u gegevens wilt visualiseren die voor vloeistofniveaus staan, zoals inktgebruik. Het vloeistofniveau in de meter stijgt tot de huidige waarde als percentage van de maximumwaarde die is ingesteld voor de widget.
Een vloeistofmeter-widget maken:
  1. Klik op het tabblad Dashboards het tabblad Dashboards en selecteer een dashboard uit de lijst.
  2. Klik in het paneel Widgetbibliotheek op de knop knop Nieuwe widget maken Nieuwe widget maken om een widget aan te maken en het te openen in Widget Designer.
    Zie Widgets maken voor meer informatie.
  3. Selecteer in de Widget Designer Vloeistofmeter uit de lijst met widget-types in de linkerbovenhoek.
  4. Voeg uit het gegevenspaneel aan de linkerzijde gegevens toe aan de widget.
    1. Klik in de sectie Waarde op knop Toevoegen de knop Toevoegen en selecteer het numerieke veld dat u wilt weergeven in de widget.
    2. Stel in de sectie min en max de minimum- en maximumwaarde in, waarmee het vloeistofniveau wordt bepaald.
      Klik op knop Toevoegen de knop Toevoegen en klik vervolgens op knop Formule maken de knop Formule maken linksboven in het dialoogvenster van de gegevensbrowser. In de formule-editor geeft u een vaste numerieke waarde in of selecteert u een numeriek veld met een dynamische waarde.
  5. Het uiterlijk van de widget aanpassen op het tabblad Ontwerpen aan de rechterzijde:
    1. Onder Golfstijging geeft u op of de golf tot de volledige hoogte moet stijgen of op de volledige hoogte moet beginnen wanneer de widget laadt.
    2. Onder Waarde optellen geeft u op of de weergegeven waarde moet worden opgeteld tot de eindwaarde of dat de eindwaarde al moet worden weergegeven wanneer de widget laadt.
    3. Onder Golf animeren geeft u op of de golf geanimeerd of statisch is.
    4. Onder Tooltip tonen geeft u op of de huidige waarde en minimum- en maximumwaarden moeten worden weergegeven wanneer u de widget aanwijst.
    5. Onder Golftelling geeft u het maximale aantal volledige golven op die worden weergegeven in de widget.
  6. Klik op Toepassen.
Het downloaden van gegevens naar een PDF- of afbeeldingsbestand wordt momenteel niet ondersteund voor vloeistofmeter-widgets.