Tabel-widgets maken

De tabel-widget geeft onbewerkte en niet-aggregeerde gegevens in kolommen weer, met zo veel velden en statistieken als nodig.
Een tabel maken:
  1. Klik op het tabblad Dashboards het tabblad Dashboards en selecteer een dashboard uit de lijst.
  2. Klik in het paneel Widgetbibliotheek op de knop knop Nieuwe widget maken Nieuwe widget maken om een widget aan te maken en het te openen in Widget Designer.
    Zie Widgets maken voor meer informatie.
  3. Selecteer in de Widget Designer Tabeluit de lijst met widget-types in de linkerbovenhoek.
  4. Klik in het gegevenspaneel aan de linkerkant in de sectie Kolommen op de knop knop Toevoegen Toevoegen en selecteer de velden waarvan u de waarden in de kolommen van de tabel wilt plaatsen.
    U kunt de velden slepen en neerzetten om ze anders te sorteren.
  5. Het uiterlijk van de widget aanpassen op het tabblad Ontwerpen aan de rechterzijde:
    1. Geef onder Randen, de randinstellingen aan.
    2. Geef onder Kolombreedte aan hoe de breedte van de kolommen kan worden gewijzigd.
      • Handmatig: U kunt de kolombreedte handmatig wijzigen door het kolomscheidingsteken te verslepen.
      • Automatisch: De breedte van de kolommen wordt automatisch aangepast aan de inhoud van de cellen.
    3. Selecteer de tabelelementen die u wilt markeren onder Kleuren.
    4. Geef onder Tekstterugloop aan of tekstterugloop ingeschakeld is in kopteksten en rijen.
    5. Schakel de functie oneindig scrollen in of uit onder Oneindig scrollen.
      Als de optie Oneindig scrollen is ingeschakeld, worden alle items op een enkele pagina weergegeven. Er worden extra gegevens geladen naarmate u omlaag schuift op de pagina.

Als de optie Oneindig scrollen is uitgeschakeld, worden de items op meerdere pagina's weergegeven. U kunt het aantal items per pagina aangeven.

6. Schakel de functie automatische hoogte in of uit onder Auto Hoogte.
  6. Klik op Toepassen.