Een doorlopende grafiek opmaken met ontbrekende datumwaarden

Als er datumwaarden ontbreken uit uw gegevens, kunt u de ontbrekende datums toevoegen aan uw diagram om een doorlopende gegevensstroom te creëren. U kunt ook instellen of ontbrekende waarden moeten worden weergegeven als lacunes in het diagram of als een null-waarde moet worden weergegeven als een nulwaarde om lacunes te vermijden en een doorlopende gegevensstroom te behouden.
Als uw diagram bijvoorbeeld begint op 8 juni en eindigt op 20 juni, en er is geen waarde voor 13 juni, dan kunt u kiezen om de ontbrekende waarde op te nemen op de X-as. U kunt ook aangeven of het diagram moet worden verdergezet met nulwaarden of als het diagram moet worden afgesneden waar er waarden ontbreken.
Een doorlopend diagram maken:
  1. Klik op het tabblad Dashboards het tabblad Dashboards en selecteer een dashboard uit de lijst.
  2. Maak of bewerk een widget die op een Cartesisch diagram is gebaseerd in de Widget Designer.
    Zie Widgets maken of Widgets bewerken voor meer informatie.
  3. Klik in de sectie X-as op de knop knop Opties Opties naast een datumveld en selecteer Doorlopende tijdlijn.
  4. Klik op de knop knop Opties Opties in de sectie Waarden en selecteer Ontbrekende waarden als nul weergeven om null-waarden als nulwaarden te behandelen.