Cirkeldiagram-widgets maken

Cirkeldiagrammen zijn handig om proportionele gegevens en percentages weer te geven.
Een cirkeldiagram maken:
  1. Klik op het tabblad Dashboards het tabblad Dashboards en selecteer een dashboard uit de lijst.
  2. Klik in het paneel Widgetbibliotheek op de knop knop Nieuwe widget maken Nieuwe widget maken om een widget aan te maken en het te openen in Widget Designer.
    Zie Widgets maken voor meer informatie.
  3. Selecteer in de Widget Designer Cirkeldiagramuit de lijst met widget-types in de linkerbovenhoek.
  4. Voeg uit het gegevenspaneel aan de linkerzijde gegevens toe aan de widget.
    1. Klik in de sectie Categorieën op de knop knop Toevoegen Toevoegen en selecteer het veld dat u in het cirkeldiagram wilt weergeven.
      U kunt slechts een veld toevoegen.

De categorieën van een cirkeldiagram bevatten doorgaans beschrijvende gegevens.

Opmerking: Alle segmenten die kleiner zijn dan of gelijk zijn aan 3% worden standaard gegroepeerd in een segment getiteld Andere. U kunt het segment Andere aanwijzen om de uitsplitsing ervan weer te geven. U kunt ook klikken op het segment Andere om een tweede cirkeldiagram weer te geven dat de uitsplitsing weergeeft van alle segmenten in het segment Andere.
    2. Klik in de sectie Waarden op de knop knop Toevoegen Toevoegen en selecteer het veld waarvan de waarden de grootte van de cirkelsegmenten zullen bepalen.
      U kunt slechts een veld toevoegen.

In een cirkeldiagram geven de waarden doorgaans numerieke gegevens weer.

Opmerking: U stelt de volgorde van de delen in het cirkeldiagram in door in de sectie Waarden over het veld te bewegen. Klik op de knop Sorteren (de knop Sorteren) en selecteer een van de beschikbare opties. U kunt de delen rechts- of linksom weergeven op basis van categoriepercentages of rechtsom op basis van de categorienaam.
  5. Het uiterlijk van de widget aanpassen op het tabblad Ontwerpen aan de rechterzijde:
    1. Selecteer onder Cirkelsegment Klassiek, Donut of Ring.
    2. Geef aan onder Legenda of de legenda moet worden weergegeven en waar.
    3. Geef onder Labels aan welke labels u wilt weergeven in het cirkeldiagram.
      De volgende opties zijn beschikbaar:
      • Categorieën: Geeft het label voor elk segment weer.
      • Waarde: Geeft de numerieke waarde voor elk segment weer.
      • Percentage: Geeft het percentage weer dat door elk segment wordt vertegenwoordigt.
      • Decimalen: Geeft de percentages weer met één cijfer achter de komma wanneer de optie Percentage is ingeschakeld.
    4. Geef onder Het deel Andere weergeven aan of u kleinere delen wilt groeperen in het deel Andere of afzonderlijk wilt weergeven.
      Als u Het deel Andere weergeven inschakelt, kunt u definiëren wat op het deel Andere moet worden weergegeven:
      • Neem alle delen op met een waarde die lager is dan het opgegeven percentage. De referentiewaarde is standaard 3%.
      • Toon het opgegeven aantal delen in het cirkeldiagram en groepeer de resterende kleinere delen in het deel Andere. Het aantal delen is standaard ingesteld op 7.
  6. Klik op Toepassen.