Snelle functies gebruiken

De Widget Designer biedt verschillende voorgedefinieerde snelle functies die u eenvoudig kunt toepassen wanneer u velden voor uw widgets selecteert.
Snelle functies voegen direct een tijdsdimensie toe aan elke bestaande waarde en formule. Deze functies omvatten berekeningen voor eerdere waarden, wijziging in tijd, bijdrage en voorlopige totalen.
U gebruikt snelle functies als volgt:
  1. Klik op het tabblad Dashboards het tabblad Dashboards en selecteer een dashboard uit de lijst.
  2. Maak of bewerk een widget in de Widget Designer.
    Zie Widgets maken of Widgets bewerken voor meer informatie.
  3. Klik in het gegevenspaneel links op knop Opties de knop Opties naast een numeriek veld.
  4. Selecteer Snelle functies en de functie die u wilt toepassen.

U kunt bijvoorbeeld een snelle functie gebruiken als u het totale aantal afgedrukte vellen per maand controleert en tevens de totale waarde per jaar wilt zien. U kunt eenvoudig een snelle functie gebruiken om het totaal van jaar tot heden voor het totaal aantal afgedrukte vellen te berekenen.Snelle functies

U kunt snelle functies ook op een opgeslagen formule toepassen. Om bijvoorbeeld het aantal afgedrukte vellen van het jaar tot heden te vergelijken met dezelfde periode van het vorige jaar, kunt u eerst de functie voor jaar tot heden op het totale aantal afgedrukte vellen toepassen en de formule opslaan. Vervolgens kunt u de opgeslagen formule voor jaar tot heden toevoegen en een andere snelle functie toepassen op waarden uit het verleden om dezelfde berekening op gegevens van het voorgaande jaar uit te voeren.