Dashboardfilters maken

Dashboard-filters hebben een invloed op alle widgets in het dashboard, met uitzondering van de widgets die u als onafhankelijk hebt geconfigureerd.
Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar met de Selfservice-functie. Neem contact op met uw Ricoh-vertegenwoordiger als u deze functie wilt aanschaffen.
Een dashboard-filter maken:
  1. Klik op het tabblad Dashboards het tabblad Dashboards en selecteer een dashboard uit de lijst.
  2. Klik in de koptekst van het dashboard op de knop knop Filters wisselen Filters wisselen.
    Tabblad Dashboards- Paneel Filters
  3. Klik in het paneel Filters op Uw dashboard filteren.
    Als er reeds andere filters zijn ingesteld, klikt u op de knop knop Maken Maken boven aan het paneel Filters om een nieuwe filter toe te voegen.
  4. Configureer in het dialoogvenster Filter toevoegen de instellingen die nodig zijn voor de nieuwe filter.
    Dialoogvenster Filter toevoegen - Veld selecteren
    1. Selecteer het veld dat u wilt gebruiken voor de filter.
    2. Selecteer een type filter in de tabbladen aan de linkerzijde.
      Er zijn verschillende types filters beschikbaar, namelijk Lijst, Tekst, Waarden, Kalender, Tijdsbestek en Rangschikking. De beschikbare opties zijn afhankelijk van de vraag of het selecteerde veld een numeriek, tekst- of datumveld is.
      Dialoogvenster Filter toevoegen - Filter configureren
    3. Stel details voor filteren in op het paneel aan de rechterzijde.
      De instellingen zijn afhankelijk van het type filter dat u aanmaakt:
    4. Klik op de knop knop Favoriet Favoriet om de filter op te slaan en hem voor later gebruik toe te voegen aan het tabblad Met ster.
      U kunt de filter opslaan met de standaardnaam, of een specifieke naam opgeven.

Opgeslagen filters zijn handig als u snel een nieuwe filter wilt toevoegen met hetzelfde veldtype, of als u een filter wilt bijwerken zodat deze de unieke parameters van de opgeslagen filter toont.

Als u het dashboard deelt zijn uw opgeslagen filters zichtbaar voor ontvangers.

5. Klik op OK om de gegevens in het dashboard te filteren en de nieuwe filter toe te voegen aan het paneel Filters in de Widget Designer.
    Nadat een filter aan het dashboard is toegevoegd, wordt deze op het paneel Filters weergegeven en automatisch ingeschakeld. Het dashboard geeft onmiddellijk alle wijzigingen aan de filter weer.
      Opmerking:
    • Sleep een filter boven of onder een andere filter om de filter op het paneel Filters opnieuw te ordenen.
    • Klik om de naam van een filter te wijzigen op de knop knop Opties Opties en selecteer Naam wijzigen. Geef de nieuwe naam van de filter in het tekstvak in.