Filters tot specifieke waarden beperken met achtergrondfilters

Met achtergrondfilters kunt u de gegevens beperken die zichtbaar zijn voor lezers, of de te filteren inhoud verminderen.
U kunt instellen welke velden in een filter zichtbaar zijn voor de lezer. Lezers kunnen vervolgens de bijgewerkte en beperkte filter gebruiken om het dashboard met gebruik van de beschikbare velden verder te filteren.

Deze functie is handig als gebruikers alleen specifieke gegevens nodig hebben en een lange lijst met velden moeten doorzoeken of als u niet wilt dat alle gegevens omwille van beveiligingsdoeleinden worden weergegeven.

Als bijvoorbeeld met een eenvoudige filter in eerste instantie een lijst van tien locaties wordt uitgezonderd, kunt u de filter beperken tot slechts vijf opgegeven locaties. Wanneer lezers dan deze filter instellen, zien ze alleen deze vijf locaties.

Voor een classificatiefilter waarvoor alleen de vijf belangrijkste locaties op basis van het aantal printers in de lijst worden opgenomen, zien lezers alleen deze vijf locaties. De lijst met locaties verandert echter als het aantal printers wordt gewijzigd.

Achtergrondfilters gebruiken:
  1. Klik op het tabblad Dashboards het tabblad Dashboards en selecteer een dashboard uit de lijst.
  2. Klik in de koptekst van het dashboard op de knop knop Filters wisselen Filters wisselen.
  3. Maak op het paneel Filters met behulp van een van de volgende methodes een achtergrondfilter:
    • Klik voor een filteren zonder geselecteerde waarden op de knop knop Opties Opties, selecteer Achtergrondfilter maken, configureer de filterinstellingen en klik op OK.
    • Klik voor een filter met reeds specifieke geselecteerde waarden op de knop knop Opties Opties en selecteer Instellen als achtergrondfilter.

De achtergrondfilter wordt aangeduid met een filterpictogram. Het filterpictogram is niet zichtbaar voor lezers.

4. Een achtergrondfilter bewerken:
    1. Klik op de knop knop Opties Opties en selecteer Achtergrondfilter bewerken als u een achtergrondfilter wilt bewerken.
    2. Werk de filterinstellingen bij en klik op OK.
  5. Klik om een achtergrondfilter te verwijderen op de knop knop Opties Opties en selecteer Achtergrondfilter verwijderen.