Items instellen op het scherm Waaier toevoegen/bewerken

Waaier toevoegen/bewerken
Instellingsitem Beschrijving
Printernaam Selecteer een printer.
ICC-profielnaam ( '.icc' is niet vereist. ) Geef de bestandsnaam op, maximaal 32 tekens, van het ICC-profiel dat moet worden gemaakt in Snelle kleuraanpassing.

U mag \/:*?' "<>|+ niet gebruiken.

Registreer een andere naam voor elke combinatie van de waaier.

Verificatiestrook Selecteer de kleurverificatienorm. Deze instelling wordt standaard gebruikt voor de te gebruiken waaier, CMYK-bronprofiel en beoordelingscriteria (drempel).
  • Japan Color Digital 2011 Coated, Wedge: controleer de kleurreproduceerbaarheid van Japan Color 2011 Coated gebaseerd op de meetresultaten van de controlestrook Japan Color (54 kleuren) en het gemiddelde van vier sets van dezelfde kleur.
  • ISO12647-8 Coated V3 F51: controleer de kleurreproduceerbaarheid van Fogra51 gebaseerd op de meetresultaten van Fogra Media Wedge V3 (72 kleuren) en het gemiddelde van vier sets van dezelfde kleur.
  • Verify GRACoL2013, Wedge: controleer de kleurreproduceerbaarheid van GRACoL2013 gebaseerd op de meetresultaten van de Digital Press-controlestrook 2013 (84 kleuren) en het gemiddelde van vier sets van dezelfde kleur.
Verificatiestrook
  • Simple Gray Scale, Wedge 2013: bevestigt de kleurreproduceerbaarheid van Simple Grayscale op basis van de meetresultaten van de Digital Press controlestrook 2013 (gemiddelde van 84 kleuren × 4 sets).
  • ISO12647-8:2021 Coated V3 F51: bevestigt de kleurreproduceerbaarheid van ISO 12647-8:2021 [VPC] gebaseerd op de meetresultaten van Fogra Media Wedge (gemiddelde van 72 kleuren × 4 sets).
    Belangrijk:
  • De waaierindeling en de evaluatie van kleurreproduceerbaarheid is RICOH-specifiek. We kunnen geen garantie afgeven voor evaluatie volgens de certificering van elke certificeringsinstantie.
Papiernaam Selecteer het type papier voor gebruik met de printer.

Registreer Papiernaam in Papierbeheer.

Profielinstellingen Hiermee geeft u het scherm Profielinstellingen weer en kunt u de instellingen configureren voor kleurscheiding tijdens profielconversie.
GCR-verhouding Het mengsel van cyaan, magenta en geel wordt grijs, zodat het kan worden vervangen door zwart (GCR). Geef de GCR-verhouding op bij het maken van een profiel.

De hoeveelheid gekleurde inkt die wordt vervangen door zwart neemt toe als u een hogere waarde opgeeft. De grijstinten worden stabieler en het tonerverbruik neemt af. De delen die in dezelfde kleur worden afgedrukt, kunnen er echter korrelig uitzien.

Standaardinstelling: 100%

Beginpunt voor gebruik van K Geef aan wanneer cyaan, magenta en geel moeten worden vervangen door zwart.

Geef 40% op om de zwarte stippen in lichte delen minder opvallend te maken. Geef 10% of 20% op voor een gelijkmatige afwerking. Helderdere kleuren worden vervangen door zwart wanneer u een waarde dichter bij 0% opgeeft. Wanneer de gegevens bijna zwart en wit zijn, is het raadzaam 0% op te geven.

Standaardinstelling: 30%

Toepasselijk bereik van K Geef het percentage van de gemengde kleuren cyaan, magenta en geel op dat moet worden vervangen door zwart in het gebied met levendige kleuren. Als u een grotere waarde opgeeft, worden de gemengde kleuren cyaan, magenta en geel vervangen door zwart in het gebied met levendige kleuren. Als u een kleinere waarde opgeeft, worden alleen de gemengde kleuren dichtbij grijs vervangen door zwart.

Het wordt aangeraden om een waarde op te geven tussen 80% en 100%. Geef een lagere waarde op als het gamma van levendige kleuren korrelig wordt weergegeven.

Standaardinstelling: 100%

Totale hoeveelheid toner/inkt Geef binnen het totaal van 400% CMYK de maximaal te gebruiken verhouding op.

Hierdoor wordt de hoeveelheid toner of inkt beperkt die is opgegeven in het ICC-profiel dat wordt gemaakt door Snelle kleuraanpassing.

Standaardinstelling: 300%

Profielgrootte Selecteer de bestandsgrootte van het ICC-profiel dat wordt gemaakt door Snelle kleuraanpassing. Hoe groter het bestand, hoe nauwkeuriger de kleurconversie, maar het proces duurt dan wel langer.

Standaardinstelling: Groot