De toepassing RICOH Auto Color Adjuster gebruiken

U kunt het apparaat bedienen met RICOH Auto Color Adjuster die is geïnstalleerd op de computer. In dit gedeelte worden de functies en instellingen van de RICOH Auto Color Adjuster en de procedure beschreven voor het starten van elke functie en het openen van de instellingenmenu's.
Functies en instellingen openen Functie/Instellingen Overzicht
Selecteer de functie of de knop Instellingen in het menuscherm van de RICOH Auto Color Adjuster Snelle kleuraanpassing Hiermee kunt u een kleurenwaaier scannen en automatisch een profiel genereren. Registreer het gemaakte profiel als het uitvoerprofiel (printer) in de DFE en gebruik het profiel als u een document gaat afdrukken. Gebruik deze functie regelmatig om te voorkomen dat de kleuren op uitgevoerde vellen worden beïnvloed door wijzigingen in de toestand van het apparaat of de afdrukomgeving.
Afstemming kleurmonster Hiermee wordt een profiel gegenereerd op basis van het afgedrukte kleurmonster dat u heeft gescand met behulp van de functie Afstemming kleurmonster. Registreer het gemaakte profiel als het CMYK-invoerprofiel (bron) in de DFE en gebruik het profiel als u een document gaat afdrukken. U kunt het gegenereerde profiel gebruiken om de kleuren van het kleurmonster zo nauwkeurig mogelijk te reproduceren op de afgedrukte pagina.

Colorimetrie Het apparaat meet de kleuren op een afgedrukte testwaaier volgens een vooraf ingesteld interval. U kunt de meetresultaten opslaan in een bestand en beheren met een app voor kleurbeheer of een andere vergelijkbare app.
Apparaatinstellingen Hiermee kunt u verschillende instellingen van het apparaat opgeven.

De functie of de knop Instellingen in een webbrowser selecteren Beheerconsole Hiermee kunt u een snelle certificering uitvoeren voor het resultaat van de kleuraanpassing van de printer op basis van verschillende certificeringsnormen. U kunt per printer de dossiers met veranderingen van het certificeringsresultaat beheren die in de loop der tijd plaatsvinden.

Begininstellingen Geef de printer, het type papier en andere instellingen op die u wilt gebruiken voor Snelle kleuraanpassing.

Opmerking:
  • U kunt Begininstellingen en Beheerconsole gebruiken vanaf een computer in het netwerk.