Kleuraanpassing uitvoeren

Pas de kleuren aan die worden afgedrukt op de printer door een kleurenwaaier te scannen op het apparaat en het resulterende profiel te registreren bij een DFE.

Opmerking:
  • In Begininstellingen Details kunt u de naam vinden van het PDF-bestand voor de kleurenwaaier die is toegewezen aan elke combinatie van printer en papier waarop u kleuraanpassing wilt toepassen.Voor meer informatie, zie RICOH Auto Color Adjuster: Installatiehandleiding.

Kleuraanpassing uitvoeren:

1. Druk het PDF-bestand van de kleurenwaaier af via het bedieningsscherm van Fiery Command WorkStation of TotalFlow Print Server om een profiel te maken.
      Belangrijk:
    • Stel geen dubbelzijdig afdrukken in.
    • Druk 10 kopieën van de waaier af om een stabiele kleuruitvoer te verkrijgen. Gebruik de kopie van de kleurenwaaier die het laatste is afgedrukt.
    1. Selecteer de printer waarop de kleuraanpassing moet worden uitgevoerd.
    2. Druk de documentgegevens af met de vereiste afdrukinstellingen. Voor informatie over afdrukinstellingen, zie Fiery gebruiken om het PDF-bestand van de kleurenwaaier af te drukken voor kleuraanpassing of TotalFlow Print Server gebruiken om het PDF-bestand van de kleurenwaaier af te drukken voor kleuraanpassing.
    3. Bij gebruik van Fiery registreert u de afdruktaak in het taakarchief om de waaier niet te hoeven importeren.
    4. Bij gebruik van TotalFlow Print Server bewaart u de taak als een opgeslagen taak zodat u de waaier niet hoeft te importeren.
  2. Pak de laatste kopie van de kleurenwaaier die u heeft afgedrukt.De laatste kopie van de afgedrukte waaier gebruiken
  3. Leg de kleurenwaaier voor het maken van een profiel op het apparaat met de afdrukzijde naar boven.De kleurenwaaier op het apparaat plaatsen
  4. Klik op de taakbalk van de computer op het RICOH-pictogram ([RICOH]-pictogram).
      Opmerking:
    • Laat het scherm Productionserver geopend.
  5. Klik op Snelle kleuraanpassing.Het scherm van RICOH Auto Color Adjuster
  6. Klik in het dialoogvenster Snelle kleuraanpasser op Scannen.
  7. Klik in het dialoogvenster Patroon scannen op Scannen starten.Klikken op de knop [Scan starten]
    De waaier wordt gescand, waarna er automatisch een profiel wordt gegenereerd.
      Belangrijk:
    • Bedien de computer niet terwijl het bericht Command WorkStation (TM) of TotalFlow wordt uitgevoerd.Raak de muis of het toetsenbord niet aan. op het scherm wordt weergegeven.
  8. Controleer of de selectievakjes Pre-beoordeling, Profiel maken en Profiel registreren bij DFE zijn ingeschakeld.De selectievakjes [Pre-beoordeling], [Profiel maken] en [Profiel registreren bij DFE] zijn aangevinkt.
  9. Volg de instructies op het scherm als er een fout optreedt.Zie Problemen oplossen (Snelle kleuraanpassing) voor meer informatie.
  10. Klik op Afsluiten.
  11. Wanneer u een DFE gebruikt die geen ondersteuning biedt voor de automatische registratie van profielen, registreert u het opgeslagen profiel handmatig bij de DFE. Voor meer informatie, zie Aandachtspunten bij het registreren van een profiel.