Als het papier regelmatig blokkeert

Controleer de toestand van het papier. Kijk ook hoe het papier in het apparaat is geplaatst en of het papierformaat juist is.

Toestand van het papier

Te controleren items Oplossing indien van toepassing
Is het papier gekreukeld of omgekruld?
  • Gebruik geen gekreukeld, omgekruld of gescheurd papier.
  • Wanneer het papier erg is omgekruld, vermindert u de krul voordat u het papier plaatst.
Worden het formaat en de dikte van het papier ondersteund? Gebruik papier van een formaat en dikte die geschikt zijn voor gebruik met het apparaat.
Is het papier erg vochtig? Gebruik papier dat is opgeslagen in een droge omgeving en probeer het opnieuw.

Bewaar kleurmonsters van klanten in een plastic opbergzakje om ze droog te houden.

Zit het papier aan elkaar vast? Als u meer dan een vel papier tegelijk plaatst, waaier de vellen dan uit elkaar voordat u ze in de papierlade legt.

Toestand van de papierlader

Te controleren items Oplossing indien van toepassing
Zit er speling tussen het papier en een van de papiergeleiders of beide papiergeleiders? Zit een van de papiergeleiders te strak tegen het papier? Stel de papiergeleiders af op het papierformaat.
Wordt de papierlade op de juiste manier gebruikt?
  • Plaats het apparaat op een plek waar de papierlade en het papier niet in aanraking komen met een muur of ander voorwerp.
  • Gebruik het verlengstuk wanneer u papier gebruikt dat over de rand van de lade uitsteekt (papier langer dan A4 in staande richting).
Zijn er te veel vellen papier in de papierlade geplaatst? Zorg dat het papier in de papierlade niet boven de limietindicator (limietindicator) van de lade uitkomt.

Papierformaat

Te controleren items Oplossing indien van toepassing
Wanneer er vaak papierstoringen optreden in Snelle kleuraanpassing: komt het formaat van de kleurenwaaier overeen met het formaat dat is opgegeven in Scaninstellingen? Controleer op het scherm Scaninstellingen of het formaat dat is opgegeven in Snelle kleuraanpassing overeenkomt met het formaat van het papier dat is gebruikt om de waaier af te drukken.

Als dat niet het geval is, drukt u de waaier af op papier van het juiste formaat of geeft u een formaat op dat overeenkomt met het papierformaat in Scaninstellingen.

Als er regelmatig papier vastloopt bij gebruik van Afstemming kleurmonster:
  • Komt het papierformaat van het kleurmonster overeen met het papierformaat dat is opgegeven in Perfect voorbeeld of de instellingen in Subscan?
  • Komt het papierformaat van het afgedrukte origineel overeen met het papierformaat dat is opgegeven in Voor kleurafstemming of de instellingen in Subscan?
  • Gebruikt u klein papier met een aangepast formaat (275 mm of 11,3 inch breed of smaller × 230 mm, 9,1 inch of korter)?
  • Geef de grootte van het kleurmonster goed op in Perfect voorbeeld voordat u het monster gaat scannen.
  • Geef het formaat van het afgedrukte origineel goed op in Voor kleurafstemming voordat u het origineel gaat scannen.
  • Wijzig de richting van het papier dat is geladen in het apparaat, geef Subscan nogmaals op en start het scannen.
Als er regelmatig papier vastloopt bij gebruik van Colorimetrie:

Komt het papierformaat van de afgedrukte waaier overeen met de Grootte van de waaier voor colorimetrie die u heeft opgegeven?

Controleer of de waarde voor Grootte die u heeft opgegeven voor de waaier voor colorimetrie overeenkomt met het formaat van het papier dat u heeft opgegeven voor het afdrukken van de waaier.

Als dit niet het geval is, plaatst u ander papier of geeft u de juiste waaier voor colorimetrie op voor het formaat papier.

Opmerking:
  • Geef de papierlengte (in de richting van de subscan) van het papier voor plaatsing in het apparaat op Scaninstellingen en Subscan.Richting subscan