Het scherm Afstemming kleurmonster gebruiken

Om het dialoogvenster Afstemming kleurmonster te openen, selecteert u Afstemming kleurmonster in de toepassing RICOH Auto Color Adjuster. Voer de items in het dialoogvenster Afstemming kleurmonster van links naar rechts uit om een profiel te maken voor gebruik tijdens het afdrukken.

Afstemming kleurmonster

1. Laden
Selecteer de knop Laden om het bestand te laden met de oorspronkelijke gegevens en de gescande perfecte voorbeeldgegevens.
2. Oorspronkelijke gegevens
Open het document (PDF) op de computer en geef de afbeelding weer.
  • Bestand selecteren: geef het document op.
  • Gebied opgeven: geef de richting van de afbeelding en het gebied op om de positie van het kleurmonster en het gedrukte document af te stemmen.
  • de pagina Vorigede pagina Volgende: geef de pagina op
3. Opslaan
Selecteer Opslaan linksboven van het dialoogvenster Afstemming kleurmonster om de bestanden met de oorspronkelijke gegevens en de gescande perfecte voorbeeldgegevens op te slaan. Met deze actie kunt u het oorspronkelijke PDF-bestand en het gescande perfecte voorbeeld opnieuw gebruiken, zonder het fysieke perfecte voorbeeld te bewaren en opnieuw te scannen.
    Opmerking:
  • Deze knop is alleen actief als het kleurmonster is afgestemd.
4. Perfect voorbeeld
Leg het kleurmonster op het apparaat en geef de afbeelding ervan weer op het scherm.
  • Papierformaat, Subscan: geef het papierformaat op van het kleurmonster dat u op het apparaat heeft gelegd. Als u Aangepast formaat heeft opgegeven, voert u de papierlengte (richting van subscan) tussen 210 en 487,7 mm in bij Subscan.Het kleurmonster op het apparaat plaatsen
  • Scannen: het kleurmonster scannen.
  • Gebied opgeven: geef de richting van de afbeelding en het gebied op om de positie af te stemmen met het gedrukte document (PDF).
  • Verwijderen: selecteer dit om de gescande afbeelding te verwijderen.
5. Voor kleurafstemming
Scan het gedrukte document op het apparaat en geef de afbeelding ervan vervolgens weer op het scherm.
  • Scannen: selecteer dit om het gedrukte document te scannen.
  • Gebied opgeven: geef de richting van de afbeelding en het gebied op om de positie af te stemmen met het gedrukte document (PDF).
  • Verwijderen: selecteer dit om de gescande afbeelding te verwijderen.
6. Opnieuw afdrukken na kleurafstemming
Voer kleurafstemming uit. Er wordt een gesimuleerde afbeelding weergegeven als de kleurafstemming is voltooid.
  • Kleurafstemming uitvoeren: selecteer dit om de afgedrukte kleur aan te passen aan de Perfect voorbeeld.
  • CMYK-bron, CMYK-opbouw: geef het bronprofiel en het opbouwprincipe op die moeten worden gebruikt bij het afdrukken van de documentgegevens.
7. ΔE-kaart weergeven
Voer een visuele inspectie van het kleurverschil uit. Bij Voor kleurafstemming ziet u de kleurverschilkaart vóór het uitvoeren van kleurafstemming en bij Opnieuw afdrukken na kleurafstemming de kaart nadat u kleurafstemming heeft toegepast. Het heldere gebied in de kleurverschilkaart geeft kleuren aan met een grote afwijking qua kleur. De kleurafwijking wordt berekend door de waarde van de papierkleur in mindering te brengen en de decimalen af te kappen.
8. Gemiddeld kleurverschil
Toont het gemiddelde kleurverschil voor en na (gesimuleerd) het afstemmen van kleuren. Het gemiddelde kleurverschil wordt afgeleid door het gemiddelde kleurverschil te berekenen voor alle pixels in de afbeelding.
9. Opslaan
Selecteer Opslaan rechtsonder het dialoogvenster Afstemming kleurmonster om het profiel op te slaan dat wordt gegenereerd tijdens de kleurafstemming.