Een document met meerdere pagina's gebruiken

Gebruik een document van maximaal 15 pagina's om de kwaliteit van het reproduceren van kleuren te verbeteren.

Een document met meerdere pagina's gebruiken:

1. Druk de documentgegevens (PDF) af.
    1. Selecteer de printer waarop kleurafstemming moet worden uitgevoerd.
    2. Druk de documentgegevens af. Voor informatie over afdrukinstellingen, zie Fiery gebruiken om het PDF-bestand af te drukken voor kleurafstemming of TotalFlow Print Server gebruiken om het PDF-bestand af te drukken voor kleurafstemming.
        Belangrijk:
      • U mag het document niet verkleinen of vergroten tijdens het afdrukken.
  2. Klik op de computer op Afstemming kleurmonster.Het scherm van RICOH Auto Color Adjuster
    Het scherm Afstemming kleurmonster wordt weergegeven.
      Opmerking:
    • Geef de items van links naar rechts op.
  3. Klik in de sectie Oorspronkelijke gegevens op Bestand selecteren.
  4. Selecteer in het dialoogvenster Originele gegevens selecteren het bestand met de oorspronkelijke gegevens.
    Het geselecteerde bestand wordt weergegeven in het gedeelte Oorspronkelijke gegevens.
  5. Klik op de knop Vorige pagina (de knop Vorige pagina) en de knop Volgende pagina (de knop Volgende pagina) om naar de pagina te gaan voor kleurafstemming.
  6. Leg het kleurmonster met de te scannen zijde omhoog in de invoerlade van het apparaat. Voor meer informatie, zie Een origineel of kleurenwaaier in de papierlade plaatsen.Het kleurmonster op de lade plaatsen
  7. Selecteer in het gedeelte Perfect voorbeeld het papierformaat van uw afgedrukte kleurmonster.
  8. Als u Aangepast formaat heeft geselecteerd, voert u de papierlengte (richting van subscan) in bij Subscan.Het papierformaat van het kleurmonster opgeven
      Belangrijk:
    • Er kan een papierstoring optreden als u een papierformaat selecteert dat verschilt van het papierformaat van het perfecte voorbeeld dat u wilt scannen.
  9. Selecteer Scannen in het gedeelte Perfect voorbeeld.
    Wanneer het scannen klaar is, wordt de gescande afbeelding weergegeven in het gedeelte Perfect voorbeeld.
  10. Leg het afgedrukte document met de te scannen zijde naar boven in het apparaat.
  11. Geef in de sectie Voor kleurafstemming het papierformaat van het afgedrukte origineel op. Als u Aangepast formaat heeft opgegeven, voert u de papierlengte (richting van subscan) in bij Subscan.Het formaat van het origineel opgeven vóór kleurafstemming
      Belangrijk:
    • Er kan een papierstoring optreden als u een papierformaat selecteert dat verschilt van het papierformaat van het origineel dat u wilt scannen.
  12. Klik in de sectie Voor kleurafstemming op Scannen.
    Wanneer het scannen klaar is, wordt de gescande afbeelding weergegeven in Voor kleurafstemming.
  13. Herhaal stap 3 t/m 13 om alle pagina's te scannen.
  14. Klik in het gedeelte Oorspronkelijke gegevens op de knop Vorige pagina (de knop Vorige pagina) en op de knop Volgende pagina (de knop Volgende pagina) om te controleren of alle pagina's worden gescand.
  15. Ga verder met de stappen voor het maken van een profiel. Voor meer informatie, zie Kleuren afstemmen en een profiel maken.